Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: Συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των εφοπλιστών στην ακτοπλοΐα πραγματοποιούν οι κάτοικοι της Αίγινας, αύριο, Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στην προβλήτα της Αίγινας (Αγιος Νικόλας), ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την Ακτοπλοΐα. Οι νέες διαμορφωμένες τιμές των εισιτηρίων για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, 1η του Ιούνη, ενώ τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει οι εφοπλιστές προμηνύουν αυξήσεις-φωτιά.

«ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο Πρωτοδικών, Χ. Κλουκίνα, για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης μέσα από αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν το ρόλο που έπαιξε η δικαστική απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής στην απόλυση του Π. Κεφαλά. Το σκεπτικό της απόφασης, σημείωσαν, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, όταν αυτή δεν εγκλωβίζεται στη λογική της συναίνεσης, με στόχο να χτυπηθούν οι διεκδικητικοί αγώνες των εργαζομένων και οι συνδικαλιστές που η εργοδοσία δεν μπορεί να βάλει στο τσεπάκι της.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Το καταστατικό και εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) πραγματοποιείται στις 15-17 του Ιούνη, στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ». Οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Παρέμβασης», Μίνα Χιώτη, Ηλίας Σαραντόπουλος και Εφη Παπαδοπούλου, δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τον απολογισμό καθώς η μέχρι τώρα δράση της πλειοψηφίας δείχνει ότι αντιμετωπίζει αποσπασματικά τα προβλήματα των συμβασιούχων. Και τονίζουν ότι οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έβαλαν πλάτη στην προώθηση των αντεργατικών πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που διαιωνίζουν την ομηρία των συμβασιούχων.

ΤΥΠΕΤ: Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοί του. Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση ότι έχει εξαπολύσει επιχείρηση τρομοκρατίας με απολύσεις, καθαιρέσεις και μετακινήσεις εργαζομένων, αλλά και ότι κωλυσιεργεί για έξι μήνες τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και προτείνει αυξήσεις-ψίχουλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ