Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΟΣΝΙΕ - ΣΕΑΑΝ
Συντονισμένη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική

Συγκέντρωση και πορεία χτες στα πλαίσια της 6ωρης στάσης εργασίας των υγειονομικών και της 24ωρης απεργίας στις δομές Υγείας και Πρόνοιας

Από τη χτεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Από τη χτεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Συντονισμένη, ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία - Πρόνοια - Ψυχική Υγεία, αλλά και στις συμβιβασμένες ηγεσίες του κλάδου, με πλαίσιο αιτημάτων που απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες ασθενών και εργαζομένων, έδωσαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια της εξάωρης στάσης των υγειονομικών, με δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), εργαζόμενοι άλλων κλάδων και ταξικά συνδικάτα, διαδήλωσαν στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Απαιτώντας αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας, κατώτερο βασικό μισθό 1.300 ευρώ, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μονιμοποίηση των εκτάκτων, χαρακτηρισμό των χώρων της Υγείας και πρόνοιας ως ανθυγιεινών κ.ά.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκαν και τα ζητήματα της ψυχικής υγείας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΟΣΝΙΕ στις δομές Ψυχικής Υγείας και Πρόνοιας. Οι ταξικές δυνάμεις διεκδικούν τη δημοσιοποίηση όλων των δομών, μόνιμη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους.

Στη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ μίλησαν η Εύα Πολύζου, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, η Αγγελική Σουλτανιά πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και ο Χάρης Χουρδάκης μέλος της ΣΕΑΑΝ. Με συνθήματα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πορεύτηκαν στο υπουργείο Υγείας, όπου η οργή για την αντιλαϊκή πολιτική δυνάμωσε τις φωνές: «Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Υγείας, είναι της ΟΝΕ και της ολιγαρχίας», «Το κέρδος σκοτώνει την υγεία, έξω οι εταιρίες από τα νοσοκομεία». Σε συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο τελευταίος δήλωσε την προσήλωσή του στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στην Υγεία, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες των εργαζομένων και ασθενών.

Πορεία στο υπουργείο, με πλαίσιο αιτημάτων κομμένο και ραμμένο στα όρια της αντιλαϊκής πολιτικής, με «διεκδικήσεις» επιδομάτων και «νέων μισθολογίων» που καθηλώνουν τους βασικούς μισθούς, πραγματοποίησε χτες και η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με το μπλοκ του ΠΑΜΕ να δίνει ηχηρό «παρών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξω από το Μαξίμου έφτασε η φωνή των διαδηλωτών για την Ψυχική Υγεία (2024-07-17 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη, την Πέμπτη συγκέντρωση (2011-09-18 00:00:00.0)
Ενιαίος και συντονισμένος αγώνας (2011-09-17 00:00:00.0)
Τραγικές οι συνέπειες της εμπορευματοποίησης (2009-06-12 00:00:00.0)
Απεργιακή κινητοποίηση στις δομές ψυχικής Υγείας (2007-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ