Σάββατο 3 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΛΙΒΑΝΟΥ
Καταγγέλλει προσαγωγές μελών του

Την προσαγωγή σε ανάκριση 2 μελών του ΚΚ Λιβάνου από την Κρατική Ασφάλεια κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Κχαλέντ Χαντάτε, σημειώνοντας ότι το κόμμα έχει γίνει στόχος των δυνάμεων ασφαλείας γιατί «αντιδρά και αντιπαλεύει την οικονομική πολιτική της λιβανέζικης κυβέρνησης». Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη σημείωσε ότι την περασμένη Κυριακή προσήχθησαν και ανακρίθηκαν τα δύο μέλη του κόμματος, Ερνεστ Κχούρι και Αμιν Κχέσεν, ο οποίος κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από τους ανακριτές του. Οταν ρώτησαν το λόγο, τους ειπώθηκε ότι στα πλαίσια έρευνας για την πρόσφατη δολοφονία Σύριων εργατών «ανακάλυψαν» σύνδεση του Κχέσεν (μέσω κλήσης από το κινητό του τηλέφωνο) με ένα φερόμενο ύποπτο για την εγκληματική ενέργεια.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχει παρακολούθηση τηλεφώνων του κόμματος, πράγμα που κατήγγειλε ο ΓΓ σημειώνοντας ότι επιχειρείται να χτυπηθεί η ανεξάρτητη πολιτική του κόμματος και ο αγώνας που δίνει για ένα δημοκρατικό και κοσμικό κράτος.

Για τις προσαγωγές αυτές την Τετάρτη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας Επιτροπές Φοιτητών του Πατριωτικού Μετώπου και του ΚΚ Λιβάνου, απαιτώντας να σταματήσουν οι τέτοιου είδους, στην ουσία εκφοβιστικές ενέργειες, σε βάρος των κομμουνιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ