Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Επικίνδυνη, αντιδημοκρατική πρακτική»

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την εγκύκλιο που απαγορεύει ουσιαστικά την πολιτική δράση στα σχολεία

Αντιδράσεις προκαλεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει ουσιαστικά την πολιτική δράση στα σχολεία. Το θέμα φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες ο βουλευτής Αντ. Σκυλλάκος. «Η εγκύκλιος αυτή επιβάλλει μια αντιδημοκρατική πρακτική απαγόρευσης στους εκπροσώπους των κομμάτων, των δημοτικών και νομαρχιακών παρατάξεων να έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται τα σχολεία σε ώρα διαλείμματος για να προβάλλουν τις απόψεις τους και να συζητούν με τους εκπαιδευτικούς, χωρίς να διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία», αναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος καλεί την υπουργό Παιδείας να απαντήσει εάν προτίθεται να ανακαλέσει την εγκύκλιο που, όπως σημειώνει, «εγκαινιάζει μια επικίνδυνη, αντιδημοκρατική πρακτική».

Την επικίνδυνη μεθόδευση του υπουργείου Παιδείας καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Τρικάλων (ΝΑΣ) και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Τρικκαίων (ΔΑΣ). Και καλούν τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν και να μην υποκύψουν σε τέτοιου είδους ενέργειες. Καλούν, επίσης, τους εργαζόμενους να μη δεχτούν και να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές, να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να απεγκλωβιστούν από τα κόμματα του δικομματισμού, τις παρατάξεις και τους υποψηφίους τους και να ενισχύσουν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ και της ΝΑΣ. «Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους, στο χώρο δουλιάς τους, με κάθε πρόσφορο τρόπο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την απόσυρση της εγκυκλίου ζητά το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», τονίζοντας ότι «το δικαίωμα διακίνησης ιδεών στους χώρους δουλιάς, άρα και στα σχολεία, που είναι χώρος εργασίας των εκπαιδευτικών, είναι κατακτημένο με αίμα και εφαρμόζεται στην πράξη χρόνια τώρα και φυσικά δε θα ανεχτούμε να υπάρξει κανένας τέτοιος περιορισμός. Θα τον καταργήσουμε στην πράξη», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ