Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΠ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Η ζωή είναι δική μας!

Προκλητικά η Ανώνυμη Εταιρία «Ελληνικό Φεστιβάλ», τους ζητάει κοντά 12.000 ευρώ για την προγραμματισμένη συναυλία στις 24/6 στο Λυκαβηττό

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η χυδαιότητα της εμπορευματοποίησης όταν χτυπάει την πόρτα της απεξάρτησης, την πόρτα χιλιάδων οικογενειών που ματώνουν καθημερινά στον αγώνα «να μείνουν τα παιδιά μας "καθαρά"». Μετά από 13 συνεχόμενες χρονιές που ο Σύλλογος Οικογένειας Θεραπευτικού Προγράμματος «Παρέμβαση» πραγματοποιεί συναυλίες στο Λυκαβηττό, φέτος, το Ελληνικό Φεστιβάλ ζήτησε 11.900 ευρώ, προκειμένου να δώσει το χώρο! Να σημειωθεί ότι πριν μερικά χρόνια ο χώρος δινόταν δωρεάν, ώστε με τα έσοδα να μπορεί ο Σύλλογος να καλύψει λειτουργικές ανάγκες.

«Πλέον είμαστε ΑΕ και όλοι θα αντιμετωπίζονται το ίδιο, σύλλογοι και ιδιώτες», είπε ο Γ. Λούκος, πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ, όταν οι γονείς προσπάθησαν να τον μεταπείσουν! Επιπλέον, ο Σύλλογος ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού επιχορήγηση κι ακόμη περιμένει απάντηση. Ετσι, η τιτάνια προσπάθεια χιλιάδων νέων, να μείνουν στη ζωή, αντιμετωπίζεται ως άλλη μια εμπορική δραστηριότητα.

Κι όμως, το μήνυμα που έστειλε χτες ο Σύλλογος, παρουσιάζοντας τη συναυλία (Λυκαβηττός, 24/6, 9 μ.μ.) ήταν: «Δε βλέπουμε τη ζωή ως τραγωδία, αλλά ως ευκαιρία για αλλαγή. Η ζωή είναι δική μας»! Είναι «μια συναυλία που έχει σκοπό αφ' ενός την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο πρόβλημα της εξάρτησης, και αφ' ετέρου την προβολή και ενίσχυση ενός αγώνα αξιών που δημιουργεί την προϋπόθεση για τη ζωή όλων μας», υπογράμμισε η Ελενα Μάρκου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Το δικό τους λιθαράκι σ' αυτή την προσπάθεια βάζουν καλλιτέχνες όπως ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μανώλης Φάμελλος, οι ΟΝΑΡ, η Ευσταθία, ο Θοδωρής Κοντάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ