Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΓΣΕΕ και ανταγωνιστικότητα

Γρηγοριάδης Κώστας

«Μέγα και κρίσιμο πρόβλημα» θεωρεί την ανταγωνιστικότητα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ούτε την ανεργία και την υποαπασχόληση, ούτε τους χαμηλούς μισθούς και τη φτώχεια... Πού να ξεπέσει τόσο χαμηλά η ΓΣΕΕ και να ασχοληθεί με αυτά. Συμμετέχοντας μάλιστα ο πρόεδρός της Χ. Πολυζωγόπουλος στη χτεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας διατύπωσε και σειρά προτάσεων. Τώρα, αν αυτές είναι «δανεισμένες» από τη Στρατηγική της Λισαβόνας, κανένα πρόβλημα. Ως γνωστόν και αυτή τη στηρίζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Ιδού λοιπόν οι προτάσεις της ΓΣΕΕ: Προώθηση ολοκληρωμένου προγράμματος για την κοινωνία της γνώσης, διεύρυνση της υποστήριξης των επενδυτικών δραστηριοτήτων στο σύνολο των άυλων επενδύσεων και των επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό, προώθηση του διαλόγου των ενδιαφερόμενων μερών για το μέλλον και την ανταγωνιστικότητα της ελληνόκτητης ναυτιλίας, προσανατολισμός του εκπαιδευτικού συστήματος στην κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό της στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα κλπ. Ειδικά για το τελευταίο τι άραγε έχουν να πουν οι σπουδαστές και οι φοιτητές που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο δρόμο;

Εμείς μόνο θα προσθέταμε: Ουσία και γλώσσα παρμένες κατευθείαν από τα ντοκουμέντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απόψεις και θέσεις που θα τις ζήλευε και ο πλέον ένθερμος θιασώτης της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης και των στόχων του μεγάλου ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Οχι τυχαία, λοιπόν, κάθε κυβέρνηση κόπτεται να έχει μια τέτοια ΓΣΕΕ «κοινωνικό εταίρο» και να της προσφέρει «καρέκλα» σε όλα τα φόρα του «κοινωνικού εταιρισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ