Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΣΟΕΕ
Τραμπουκισμοί με αντικομμουνιστική σημαία

Σε μεθόδους που παραπέμπουν ευθέως στην εποχή δράσης της ΕΚΟΦ καταφεύγουν τις τελευταίες ημέρες οι τραμπούκοι που παρουσιάζονται ως «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ». Η δράση τους έχει ανοιχτή πολιτική κάλυψη από την ΠΑΣΠ, τα ΕΑΑΚ και την ΑΡΕΝΑ (του ΣΥΝ), στελέχη των οποίων όχι μόνο ανέχτηκαν τους τραμπούκους, αλλά έφτασαν στο σημείο και ανοιχτά να τους υποστηρίζουν.

Η άσκηση σωματικής βίας κατά φοιτητών που φτάνει στα όρια του εγκλήματος και οι διαρκείς απόπειρες να φιμωθεί κάθε φωνή που διατυπώνει πολιτικό λόγο - αποκαλυπτικό για την ενιαία πολιτική που ασκούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο στη σχολή, όπου ήδη ανενόχλητες οργώνουν στα προγράμματα σπουδών οι ίδιες οι πολυεθνικές.

Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι άσχετες από το γεγονός ότι η πολιτική του ΚΚΕ και στις σχολές (για ενιαία ανώτατη δημόσια και δωρεάν παιδεία) συναντά πλατιά απήχηση και απεγκλωβίζει δυνάμεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ. Αυτό ακριβώς ενοχλεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον επιλέγεται για την αντιμετώπισή του ο ανοιχτός τραμπουκισμός.

Χτες οι τραμπούκοι επιτέθηκαν για δεύτερη συνεχή μέρα σε μέλη της ΚΝΕ, δηλώνοντάς τους ότι σ' αυτή τη σχολή δεν έχουν θέση οι κομμουνιστές! Και ότι απαγορεύεται να υπάρχουν αφίσες του ΚΚΕ στην ΑΣΟΕΕ, επικαλούμενοι γι' αυτό απόφαση της «επιτροπής κατάληψης»! Οι αφίσες που ενόχλησαν τους τραμπούκους ήταν αυτές που έγραφαν «Φύγε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενίσχυσε το ΚΚΕ, τη λαϊκή συμμαχία». Για να επιβάλουν την αντικομμουνιστική απαγόρευση, έστειλαν στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και χτυπήματα στον κεφάλι τον Κώστα Πασσά, στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Προχτές οι τραμπούκοι κυκλοφορούσαν μέσα στη συνέλευση με μπουκάλια, απειλώντας ευθέως όποιον τολμούσε να λοξοκοιτάξει προς τα μέλη της Πανσπουδαστικής.

Χαρακτηριστικό του προσανατολισμού τους είναι επίσης το γεγονός ότι έσκισαν κάθε αφίσα του ΠΑΜΕ που αναφέρονταν στο ξεπούλημα της συλλογικής σύμβασης με τη συμφωνία για τα 77 λεπτά αύξηση στο μεροκάματο.

Μ' έναν οχετό φράσεων που παραπέμπουν σε υπόκοσμο, επιχείρησαν να εμποδίσουν τους εκπροσώπους της Πανσπουδαστικής και του ΚΚΕ ακόμα και να μιλήσουν στη συνέλευση.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ στην ομιλία του έκανε γαργάρα τη θέση του κόμματός του για ιδιωτικά πανεπιστήμια και για να θολώσει τα νερά έριξε το σύνθημα για επίθεση στην ΠΚΣ χαρακτηρίζοντας «προβοκατόρικη» τη θέση για καταγγελία τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, γιατί, δήθεν, αυτή η θέση διασπά το κίνημα!

Η ΑΡΕΝΑ (ΣΥΝ), προετοιμάζοντας το κλίμα για να πέσει το σύνθημα «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται», είπε πως το ότι ο νόμος δεν κατατίθεται άμεσα είναι νίκη του κινήματος έξω και μακριά από τις διαθέσεις της ΚΝΕ!

Μέλη των ΕΑΑΚ τροφοδότησαν τους τραμπουκισμούς πριν από τη γενική συνέλευση με προτροπές προς τα μέλη της ΠΚΣ να προσέχουν πως τους μιλάνε, γιατί «εμείς είμαστε το κίνημα»!

Ενδεικτικό των διαθέσεων «μικροϊδιοκτησίας» του κινήματος και της προσπάθειας να συκοφαντηθεί η ΠΚΣ είναι ότι εν χορώ οι παραπάνω παρατάξεις καταψήφισαν ψήφισμα με το οποίο καταγγελλόταν η βία των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στους διαδηλωτές στο συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, με μόνη αιτιολογία ότι το ψήφισμα κατατέθηκε από την ΠΚΣ!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημαντική άνοδος - παρακαταθήκη για την ενίσχυση του ΜΑΣ (2013-04-19 00:00:00.0)
Αισιοδοξία και νέες ευθύνες (2008-04-12 00:00:00.0)
Στις πόλεις (2008-04-10 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις για να μην ξεκινήσει καν! (2007-05-22 00:00:00.0)
Να μπλοκαριστεί στην πράξη ο νόμος - πλαίσιο (2007-03-30 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση από μέλη της ΠΑΣΠ (2006-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ