Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα κλιμάκωση

ΚΑΝΤΑΧΑΡ - ΚΑΜΠΟΥΛ.- Νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε χθες στο Αφγανιστάν, όπου μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στους Ταλιμπάν και τις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από ή μέσα σε λεωφορείο που μετέφερε Αφγανούς εργαζόμενους σε κατοχική στρατιωτική βάση εξερράγη το πρωί στην Κανταχάρ σε ώρα μεγάλης κίνησης, κομματιάζοντας το όχημα και σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 από τους επιβαίνοντες σ' αυτό. Αλλοι τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία σημείωναν χθες ότι η επίθεση αυτή, που αποτελεί ποιοτική κλιμάκωση της τακτικής των Ταλιμπάν - είναι η πρώτη φορά που γίνονται μαζικά στόχος Αφγανοί πολίτες που εργάζονται για τις δυνάμεις κατοχής - αποτελεί ένα καινούριο επεισόδιο στον πόλεμο, ο οποίος συνεχίζει να μαίνεται στο Αφγανιστάν, όπου οι κατοχικές δυνάμεις έχουν ήδη φέτος πάνω από 30 απώλειες. Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί φέτος - κατά τον επίσημο απολογισμό - στις σφοδρότατες μάχες που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα.

Στόχος επίθεσης έγινε χθες άλλο ένα όχημα που μετέφερε εργαζόμενους για λογαριασμό τουρκικής κατασκευαστικής εταιρίας με αποτέλεσμα δύο Αφγανοί να βρουν το θάνατο και άλλος ένας να τραυματιστεί στην επαρχία Νιμρόζ.

Στο μεταξύ, επίσης χθες, στην επαρχία Γκάζνι, ένας δικαστής δολοφονήθηκε από τους Ταλιμπάν και ο γιος του αγνοούνταν μετά από επίθεση αγνώστων.

Από την Οτάβα του Καναδά, ο γγ του ΝΑΤΟ Γιάαπ ντε Χόοπ Σέφερ επανέλαβε χθες για νιοστή φορά ότι το Σύμφωνο «δεν μπορεί να ανεχθεί το να αποτύχει στο Αφγανιστάν», διότι αυτό θα καταστεί εκ νέου «στρατόπεδο εκπαίδευσης για τους τρομοκράτες». Η κατοχική μυθολογία καλά κρατεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ