Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αναγκαίος ο γενικός πολιτικός αγώνας

Με δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παραβρέθηκε στη διαδήλωση, σημείωσε:

«Ούτε βήμα πίσω. Καμία αυταπάτη. Αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα της Παιδείας, αφορά τη λαϊκή οικογένεια.

Αυτό που χρειάζεται λοιπόν τώρα είναι, δίπλα στο φοιτητικό - σπουδαστικό αγώνα, να αναπτυχθεί ο γενικός πολιτικός αγώνας της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

Να μην έρθει το νομοσχέδιο. Αντίθετα, το λαϊκό κίνημα να διεκδικήσει βαθιές αλλαγές στην Παιδεία, και στο γενικό άξονα της δημόσιας λαϊκής Παιδείας, αλλά και σε όλα τα επιμέρους μεγάλα προβλήματα, που αφορούν το περιεχόμενο των σπουδών, τους καθηγητές, το επιστημονικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Που αφορούν τη βοήθεια της λαϊκής οικογένειας για να σπουδάσει το παιδί της χωρίς βάσανα, χωρίς να χρειάζεται ο φοιτητής και ο σπουδαστής να εργάζεται.

Γενικός πολιτικός αγώνας. Αυτό χρειάζεται τώρα. Αυτό μπορεί να βάλει φρένο στην κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να βάλει φρένο στην υποκρισία του ΠΑΣΟΚ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου «για τις δηλώσεις του κ. Βερέμη περί "νταήδων" και αιώνιων φοιτητών», η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

«Ο κ. Βερέμης απέδειξε ότι δεν είναι μόνο ένας αντιδραστικός καθηγητής. Απέδειξε ότι δεν ξέρει στοιχειωδώς να φέρεται με μια - ας το πω - επιστημονική κουλτούρα, με την καίρια θέση που είχε στην επεξεργασία των νομοσχεδίων».

Ενώ όταν ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρα, «ότι τα ηρωικά ΜΑΤ είναι σάκοι του μποξ», δήλωσε:

«Μια αντιλαϊκή πολιτική θέλει και κράτος καταστολής και σώματα ασφαλείας, τα οποία θα διαλύουν το φοιτητικό κίνημα. Στην ψεύτικη προπαγάνδα περί "ακίνητων φρουρών" εμείς απαντάμε: Αγώνας - αντεπίθεση και με ευθύνη της περιφρούρησης των ίδιων των αγωνιζόμενων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ