Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Καμία συμμετοχή στο στημένο διάλογο

«Με τη μεγάλη τους συμμετοχή οι φοιτητές και οι σπουδαστές απάντησαν στον ελιγμό της κυβέρνησης, απαιτώντας να πάρει πίσω το νόμο - έκτρωμα και διατρανώνοντας ότι δε θα πέσουν στην παγίδα του στημένου διαλόγου που ετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, που χαιρετίζει τις χτεσινές μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

«Ωστόσο, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δημιουργούνται ορισμένα ερωτήματα», σημειώνει η ΠΚΣ και συνεχίζει: «Γιατί ορισμένοι εκπρόσωποι συγκεκριμένων παρατάξεων και χωρίς να τους έχει ορίσει κανένας συναντήθηκαν εξ ονόματος των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας; Είναι φανερό ότι ορισμένοι, ενάντια στις αποφάσεις όλων των συλλόγων φοιτητών και σπουδαστών που απαιτούν κανένα διάλογο με την κυβέρνηση, προσπαθούν να στρώσουν το δρόμο για να προχωρήσει ο στημένος διάλογος και να χειραγωγηθεί η δυναμική των κινητοποιήσεων».

Η ΠΚΣ καλεί όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές να εντείνουν την πάλη τους για να παρθεί πίσω ο νόμος - πλαίσιο. «Καμία συμμετοχή στο στημένο διάλογο που ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας ότι ξεκινάει το διάλογο και ότι θα πάρει υπόψη κάποια ζητήματα είναι ελιγμός. Ο νόμος - έκτρωμα έχει σαφή στόχο και δε διορθώνεται! Ολες οι προσπάθειες που γίνονται να καλλιεργηθεί το έδαφος για το τέχνασμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να περάσει δήθεν σουλουπωμένος ο νόμος - πλαίσιο, πρέπει να καταδικαστούν», τονίζει η ΠΚΣ.

«Τώρα πρέπει να βάλουμε μπροστά τα αιτήματα και τις ανάγκες μας! Μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό, να γίνει η πάλη για την παιδεία παλλαϊκή υπόθεση. Για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και όχι της αγοράς, πραγματικά δημόσια και δωρεάν, χωρίς ταξικούς φραγμούς. Για επιστήμονες που θα δουλεύουν για την ευημερία του λαού και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική κινητοποίηση φοιτητών και σπουδαστών (2009-03-14 00:00:00.0)
Να διανέμονται δωρεάν τα απαραίτητα συγγράμματα (2008-10-03 00:00:00.0)
Σήμερα ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ενάντια στο νόμο - πλαίσιο (2006-06-15 00:00:00.0)
Μπλόκο στην κυβερνητική πολιτική (2005-01-15 00:00:00.0)
«Μας ενώνει η ανάγκη για ουσιαστική μόρφωση» (2001-02-13 00:00:00.0)
Με σύνθημα "η σύγκρουση είναι μονόδρομος" στη μάχη οι ΠΚΣ (1999-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ