Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με σύνθημα "η σύγκρουση είναι μονόδρομος" στη μάχη οι ΠΚΣ
  • Σε κλίμα αισιοδοξίας έγινε την Κυριακή η Παναθηναϊκή Σύσκεψη όπου συζητήθηκαν οι στόχοι και η παρέμβαση της παράταξης.
  • Συνεχίζονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στη μάχη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών για αλλαγή των συσχετισμών, για αγωνιστικό προσανατολισμό στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα έχουν ριχτεί οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας,που δεν απουσίασαν όλη τη χρονιά από τις ανησυχίες και τους αγώνες των φοιτητών και σπουδαστών. Με βασικό σύνθημα "Η σύγκρουση είναι μονόδρομος", οι ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να επιλέξουν το δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική που υπονομεύει τα δικαιώματα και το μέλλον φοιτητών και σπουδαστών, της νεολαίας και του λαού συνολικά.

Από πολύ νωρίς οι ΠΚΣ, κόντρα στην "ενημέρωση" - παραπληροφόρηση της κυβέρνησης για την "παιδεία ανοιχτών οριζόντων", ενημέρωναν τους σπουδαστές για το πού το πάνε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση με την παιδεία. Τώρα, λίγους μήνες μετά την προώθηση του αντιδραστικού πλαισίου της μεταρρύθμισης και εν αναμονή νέων μέτρων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, και μετά από τους μεγαλειώδεις εκπαιδευτικούς αγώνες, οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται ο πραγματικός στόχος των αλλαγών στην παιδεία. Οπως αποκαλύπτεται και ο ρόλος εκείνων που παίζουν το ρόλο του υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής και του υπονομευτή του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Απέναντι σε όλους αυτούς, οι ΠΚΣ προτείνουν αγώνες μαζικούς και ενωτικούς, συντονισμένους με τους άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλο το λαό για ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ορος για να δοθεί ο προσανατολισμός αυτός είναι οι ισχυρές ΠΚΣ στις σχολές.

Οι στόχοι και η παρέμβαση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας μπροστά στις φοιτητικές εκλογές συζητήθηκαν την Κυριακή 21 Μάρτη στην Παναθηναϊκή Σύσκεψη, που έγινε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΠΚΣ ΑΕΙ Αθήνας, στη Σύσκεψη επισημάνθηκαν οι σοβαρές δυνατότητες που υπάρχουν για σημαντική άνοδο σε ψήφους στις φετινές φοιτητικές εκλογές, καθώς και στη διεύρυνση του ψηφοδελτίου της παράταξης. Επισημάνθηκε ακόμα η ανάγκη οι φετινές εκλογές να γίνουν με το βλέμμα στραμμένο στην προσπάθεια να υπάρξουν αγωνιστικές διαδικασίες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, να συζητηθούν πλατιά στους φοιτητές τα συμφέροντα των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος. Από τις ομιλίες αναφέρθηκαν μια σειρά πρωτοβουλίες πολιτιστικού και πολιτικού περιεχομένου, καθώς και πρωτοβουλίες για διεκδικήσεις ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και ρυθμίσεις. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 2 Απρίλη, που θα εκλεγεί νέα Παναθηναϊκή Γραμματεία.

Εκδηλώσεις

Με πλούσια θεματολογία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας. Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες είναι οι εξής:

Σήμερα:

- Στη Φιλοσοφική αφιερωμένη στους μαθητικούς αγώνες.

- Στο Πάντειο, στο Διεθνολογικό και Πολιτικό Τμήμα με θέμα "Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις".

Την Παρασκευή:

- Στο Βιολογικό με θέμα "Οικολογία και Περιβάλλον".

Επίσης, από χτες μέχρι αύριο Τετάρτη θα υπάρχει έκθεση βιβλίου στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ πολιτιστικό τριήμερο ξεκίνησε χτες και στη Νομική. Χτες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Νομικό της Νομικής με θέμα "Περιεχόμενο σπουδών" και στο Οικονομικό της Νομικής για την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο και αύριο θα προβληθεί ταινία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ