Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόκληση για τους ανέργους

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη για τη ρουσφετολογική προκήρυξη προσλήψεων της COSMOTE

Βάναυση πρόκληση για τους ανέργους χαρακτηρίζει τη ρουσφετολογική προκήρυξη της COSMOTE για την κάλυψη 344 θέσεων εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης και με Επίκαιρη εΕώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσο Μαντέλη ζητάει την ακύρωση της συγκεκριμένης προκήρυξης.

Οπως υπογραμμίζει στην Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, η προκήρυξη των προσλήψεων για την κάλυψη 344 θέσεων στην COSMOTE, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, πλήττει το δικαίωμα των πολιτών για ίση πρόσβαση στην εργασία και αποτελεί βάναυση πρόκληση για τους ανέργους, γιατί επιχειρεί να νομιμοποιήσει αυτούς που ήδη έχει προσλάβει παράνομα από το 1997 σαν "δανεικούς" από άλλες εταιρίες. Οι εταιρίες αυτές είναι η ΤΤS (θυγατρική της TELENOR, συνεταίρου του ΟΤΕ), η Ο1 Πληροφορική, η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ο ΑΝΤΕΝΝΑ, η ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ κτλ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, για τις 253 θέσεις από τις 344 απαιτούνται προσόντα και προϋπηρεσία, που τα πληρούν σχεδόν μόνο όσοι ήδη έχουν προσληφθεί στην COSMOTE με ρουσφετολογικό τρόπο, εξυπηρετώντας αιτήματα κομματικών στελεχών και "φίλων", καταστρατηγώντας έτσι το νόμο 2527/97.

Επιπλέον με τους όρους της προκήρυξης, σ' αυτούς που πρόκειται να προσληφθούν, επιβάλλεται η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας, για τις αποδοχές και τους όρους εργασίας, πράγμα που ανατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις, τις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ, του οποίου η COSMOTE είναι θυγατρική.

Ο Μπάμπης Αγγουράκης ερωτά τον υπουργό αν τελικά θ' ακυρώσει τη συγκεκριμένη προκήρυξη και τι μέτρα θα πάρει, ώστε για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στην COSMOTE να υπάρξει αξιοκρατία και διαφάνεια και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών για ίση πρόσβαση στην εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ