Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Κατάληψη στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής

Σε κατάληψη των γραφείων της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου προχώρησαν από χτες οι φοιτητές των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας,ζητώντας την άμεση αυτονόμηση του Ιδρύματος και διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή συμβάσεων διδασκόντων στα δύο τμήματα.

Οι φοιτητές των δύο τμημάτων επισημαίνουν ιδιαίτερα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την περικοπή των συμβάσεων των διδασκόντων του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας και αριθμού των συμβάσεων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. "Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση, αλλά αυτή τη φορά έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το καθεστώς των εξαμηνιαίων συμβάσεων είναι απαράδεκτο τόσο για τους εργαζόμενους - διδάσκοντες, όσο και για τη σωστή λειτουργία του Πανεπιστημίου", αναφέρεται σε ψήφισμα του Συλλόγου Μουσικών Σπουδών.

Οι φοιτητές ζητούν αναβάθμιση των σπουδών τους, παράδοση της φοιτητικής εστίας (που σύμφωνα με τους φοιτητές ενώ είναι έτοιμη εδώ και μισό χρόνο, με διάφορες δικαιολογίες δεν παραδίδεται) και ανέγερση και της δεύτερης, άμεση αυτονόμηση και μόνιμο διοικητικό και διδακτικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες. Το αίτημα για αυτονόμηση στηρίζει με απόφαση της γενικής του συνέλευσης και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και η πλειοψηφία του πανεπιστημιακού Σώματος.

Για σήμερα Τρίτη, εκπρόσωποι των δύο τμημάτων και των διδασκόντων έχουν προγραμματίσει συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Διον. Κλάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ