Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση για τα προβλήματα συγκοινωνίας της Ανδρου

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ανδρου έθεσαν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Νίκος Γκατζής.

Στην Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ΠΕΧΩΔΕ και Αιγαίου, οι δύο βουλευτές σημειώνουν, πως το νησί αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα συγκοινωνίας. "Παρ' όλο που η Ανδρος είναι το μόνο νησί συμπλέγματος των Κυκλάδων που βρίσκεται πολύ κοντά τόσο στη Ραφήνα όσο και στην πρωτεύουσα του νομού, τη Σύρο, έχει μόνο ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο την ημέρα για τη Ραφήνα και κανένα για τη Σύρο! Επιπλέον, η τιμή του εισιτηρίου (πήγαινε - έλα στο νησί) είναι πολύ μεγάλη. Για παράδειγμα η τιμή των εισιτηρίων των πλοίων που κάνουν δρομολόγια προς την Κρήτη είναι αρκετά μικρότερη, ενώ η απόσταση είναι πολύ μεγαλύτερη".

Οι βουλευτές αναφέρουν και το πρόβλημα με τα δύο ελικοδρόμια του νησιού που δε λειτουργούν και καταλήγουν, ρωτώντας την κυβέρνηση ποια μέτρα θα πάρει ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να συνδεθεί το νησί με τη Σύρο, να τερματιστεί η υπερτίμηση των εισιτηρίων και να ολοκληρωθούν και λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση τα ελικοδρόμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ