Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητούν τα δεδουλευμένα

Εκαναν χτες στάση εργασίας και πορεία προς το Δημαρχείο

Συνεχίζει να μην αποδίδει στους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων, τα δεδουλευμένα τους η δημοτική αρχή της πόλης. Οι εργαζόμενοι έκαναν χθες στάση εργασίας (12.30 μ.μ. - 2.30 μ.μ.) και πορεία στο κέντρο της πόλης διεκδικώντας τα χρεωστούμενα, όμως η δημοτική πλειοψηφία αρκέστηκε και πάλι σε υποσχέσεις για την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων τους.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν οι υπερωρίες και η εργασία κατά τις Κυριακές (δεν τους έχουν δοθεί από τις αρχές του χρόνου), η εκλογική αποζημίωση για τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, επιδόματα, πριμ και παροχές σε είδος που δεν τους έχουν αποδοθεί εδώ και χρόνια.

Οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία από το Δημαρχείο της οδού Λιοσίων μέχρι το Δημαρχιακό Μέγαρο της οδού Αθηνάς, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του δημάρχου. Στο Δημαρχιακό Μέγαρο έσπευσε να τους συναντήσει ο αντιδήμαρχος Ν. Γιατράκος. Ο ίδιος είχε συναντηθεί μαζί τους και την προηγούμενη εβδομάδα στην πορεία που είχε γίνει τότε για τους ίδιους λόγους. Σε εκείνη τη συνάντηση ο αντιδήμαρχος είχε δεσμευτεί, μόνο για την απόδοση της εκλογικής αποζημίωσης και για την ικανοποίηση των λοιπών αιτημάτων είχε παραπέμψει σε συζήτηση... μετά το Πάσχα.

Χθες υποστήριξε ότι κατανοεί τα προβλήματα των εργαζομένων, κάτι που δε φάνηκε να ικανοποιεί τους υπαλλήλους, οι οποίοι του υπογράμμισαν ότι τους εμπαίζει. Κι αυτό γιατί ακόμα και η υπόσχεση για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης δεν υλοποιήθηκε. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δεν έχουν αποδοθεί, επειδή υπάρχουν κάποια "κολλήματα" στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Πάντως οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα, για να εξετάσουν την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεών τους. Αύριο Τετάρτη, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ