Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Επιτυχία της "Κίνησης για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση"

Σημαντικά ποσοστά και έδρες για την παράταξη που στήριξε το ΚΚΕ

Σημαντικό ποσοστό και αριθμό εδρών κατέκτησε η "Κίνηση για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση" στις εκλογές του εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΤΕΙ Αθήνας. Την παράταξη στήριξε το ΚΚΕ καλώντας τους εκπαιδευτικούς να την ψηφίσουν, "για ένα σύλλογο που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών του ΤΕΙ, για ένα σύλλογο που δε θα είναι χειροκροτητής της κυβερνητικής πολιτικής".

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι τα εξής:

- "Κίνηση για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση": 64 ψήφοι και 7 έδρες στην Ομοσπονδία (ΟΣΕΠ) και 69 ψήφοι και 3 έδρες στον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων (ΕΣΕΠ).

- "Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών" (ΠΑΣΟΚ): 102 ψήφοι και 10 έδρες στην ΟΣΕΠ και 96 ψήφοι και 3 έδρες στον ΕΣΕΠ.

- "Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών" (ΝΔ): 64 ψήφοι και 7 έδρες στην ΟΣΕΠ και 64 ψήφοι και 2 έδρες στον ΕΣΕΠ.

- "Συνεργασία Εκπαιδευτικών" (ΣΥΝ): 38 ψήφοι και 4 έδρες στην ΟΣΕΠ και 38 ψήφοι και 1 έδρα στον ΕΣΕΠ.

Η ΚΟΒ ΤΕΙ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις εκλογές στο Σύλλογο, κατονομάζει ως υπεύθυνη για την κατάσταση στα ΤΕΙ την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Τονίζει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση:

  • Με οικονομικό μοχλό τα ΕΠΕΑΕΚ πιέζει τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας στον κατακερματισμό και τη διάλυση μέσω της υλοποίησης των ΠΣΕ, στη "διεύρυνση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης" μέσω νέων τμημάτων στενής κατάρτισης.
  • Με τους Ν. 2525/97 και 2640/98 ακυρώνει την όποια μορφωτική λειτουργία έχει απομείνει στο Λύκειο και οδηγεί ένα μεγάλο μέρος των μαθητών (κυρίως παιδιών φτωχών λαϊκών στρωμάτων) έξω από το Λύκειο, μακριά από τις ανώτατες σπουδές με στόχο να οδηγηθούν πρόωρα σε περιορισμένου και εφήμερου χαρακτήρα γνώσεις, στην κατάρτιση με βάση τις ανάγκες της αγοράς.
  • Συντηρεί και διευρύνει την υποβάθμιση των ΤΕΙ, με το μισό περίπου των εκπαιδευτικών αναγκών να καλύπτεται από ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.
  • Υπονομεύει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του επιστημονικό προσωπικό με το επιδοματικού χαρακτήρα νέο μισθολόγιο, ενώ νομιμοποιεί την ετεροαπασχόληση οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερη υποβάθμιση την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Επιδιώκει τον παραπέρα περιορισμό μέχρι και την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η ΚΟΒ ΤΕΙ του ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν για την ουσιαστική αναβάθμιση των ΤΕΙ, για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και σπουδών στα ΤΕΙ. Ακόμη για να καταργηθούν οι νόμοι 2525 και 2640, για να μην υλοποιηθούν τα ΕΠΕΑΕΚ και να αυξηθούν οι δαπάνες για την Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ