Τρίτη 4 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Χτύπημα στις λογικές του συμβιβασμού
Πιο μαχητικά και συσπειρωτικά δηλώνει ο ταξικός συνδυασμός ΕΑΜ ότι θα παλέψει για να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και για να λειτουργήσει σωστά το σωματείο

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας να συμμετέχουν πιο μαζικά στο σωματείο, παλεύοντας μέσα από αυτό για την καλύτερη λειτουργία του, ώστε να λυθούν τα προβλήματά τους, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ). Με την ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο εργαζομένων, ο συνδυασμός χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους του εργοστασίου «που δεν υποκύψανε στα πλαστά διλήμματα, την τρομοκρατία και το ρουσφέτι, ενώ με τον αγώνα τους και με την ψήφο τους ανέδειξαν το συνδυασμό σε μεγάλο νικητή». Παράλληλα, δηλώνει ότι οι προεκλογικές του διακηρύξεις θα αποτελέσουν «μπούσουλα» δράσης και ότι θα επιδιώξει με όλες τις δυνάμεις του να υιοθετηθούν από το σύνολο των εργαζομένων. «Τώρα πιο δυνατά πιο μαχητικά, πιο συσπειρωτικά θα παλέψουμε για να μην ξεπουληθεί η εταιρία, για να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, για να λειτουργεί σωστά το σωματείο», σημειώνει.

Αναφορικά με τα συμπεράσματα των εκλογών του σωματείου επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι, οι εργαζόμενοι «έδωσαν μεγάλο χτύπημα στις λογικές του συμβιβασμού και της υποταγής των ηγεσιών του σωματείου που επικρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια».

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει, «οι εργαζόμενοι απέρριψαν τη λογική της ευημερίας των αριθμών, της αδιαφορίας, του αυταρχισμού, της επιλεκτικής ευεργεσίας προς ορισμένες ομάδες ή μεμονωμένους εργαζόμενους, την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" που εφαρμόζει η εταιρία. Προειδοποίησαν την εταιρία, αλλά και πολλούς άλλους ότι δε θα ανεχθούν άλλο την ίδια "σάπια" κατάσταση, ότι είναι έτοιμοι αν δεν υπάρξουν αλλαγές, οι ίδιοι με τον αγώνα τους να τις επιβάλλουν». Καταλήγοντας το «ΕΑΜ» επισημαίνει ότι κυρίαρχη κατεύθυνσή του θα είναι η ανάπτυξη δράσης μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον καθένα ξεχωριστά, ενώ θα αναλάβει όσες ευθύνες του έδωσαν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους, αλλά και όσες ακόμη απαιτήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ