Τρίτη 4 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΦΤΕΞ
Συνεχίζουν ακλόνητοι τον αγώνα τους

Με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους απαντούν οι εργαζόμενοι στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία ΣΟΦΤΕΞ στην προσπάθεια της διοίκησης της επιχείρησης να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους. Χτες στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε η αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση της επιχείρησης ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το σωματείο για την Πέμπτη 6/7 και την Παρασκευή 7/7. Πριν την εκδίκαση της αγωγής η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία -μειοψήφησε η ΠΑΣΚΕ που πρότεινε αναστολή των κινητοποιήσεων- τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα ενάντια στις απολύσεις και στα σχέδια διάλυσης της εταιρίας, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία θα εκδοθεί σήμερα.

Η απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις ήταν αποτέλεσμα των όσων αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Συγκεκριμένα στην κατάθεσή του ο διοικητικός διευθυντής της επιχείρησης, Δ. Ντρης, δήλωσε ότι οι επτά απολύσεις που έγιναν περιλαμβάνονται μέσα στα σχέδια «εξυγίανσης» της εταιρίας. Επίσης ο Δ. Ντρης προσπάθησε να δικαιολογήσει τις απολύσεις λέγοντας ότι τα τμήματα της Πάτρας και της Λάρισας ήταν αντιπαραγωγικά και για αυτό έπρεπε να κλείσουν! Τη στιγμή που τα τμήματα λειτουργούν από το 1982 και είναι αυτά που ουσιαστικά έσωσαν τη ΣΟΦΤΕΞ από την κατάρρευση μετά τη μεγάλη φωτιά του 1991, καθώς είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν την παραγωγή όλης της χώρας!

Η χτεσινή δίκη έγινε στο φόντο της τελευταίας τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, και στην οποία ο υφυπουργός Χρ. Πρωτόπαππας στάθηκε στο πλευρό της διοίκησης της εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υποχωρήσουν και να δεχτούν τις προτάσεις της. Η επιχείρηση στη συνάντηση είχε προτείνει μετάθεση των απολυμένων στο Μεγάλο Πεύκο ή καταβολή μεγάλης αποζημίωσης για να υποχωρήσουν από το δικαστικό αγώνα που έχουν αρχίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ