Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Πολιτικές οι ρίζες της ομηρίας

Το συνέδριο της ΠΟΕΙΔΔ χαιρέτισε χτες ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Η πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου είναι η κοινή αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι αλλά και το σύνολο των εργαζομένων. Τα παραπάνω τόνισε χτες ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στο χαιρετισμό του στο 18ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ), που άρχισε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται σήμερα. Ενα συνέδριο που σημαδεύεται από τη νοθεία στην εκλογή των αντιπροσώπων με ευθύνη των δυνάμεων που στηρίζονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο Δ. Κουμπούρης επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στόχο έχουν να εξασφαλίσουν ολοένα πιο φθηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη για το μεγάλο κεφάλαιο. Απόρροια αυτής της πολιτικής είναι και ο θεσμός των συμβασιούχων. Τα κόμματα αυτά, μαζί με το ΣΥΝ, πρόσθεσε, καλλιέργησαν την ψευδαίσθηση ότι η σχετική κοινοτική οδηγία αντιμετωπίζει το πρόβλημα των συμβασιούχων. Καταλήγοντας ανέδειξε την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δύναμης σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, ενίσχυσης του ΚΚΕ, για την οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και τους φορείς τους.

Ο βουλευτής της ΝΔ Αθ. Μπούρας προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενσωματώνοντας την κοινοτική οδηγία στην ελληνική νομοθεσία... Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, επιχείρησε να δικαιολογήσει την τακτική του κόμματός του που πρόβαλλε την κοινοτική οδηγία ως μέσο διεκδίκησης του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ενώ, συγκαλύπτοντας τις ταξικές αιτίες των προβλημάτων, επιδόθηκε σε ηθικολογία, μιλώντας για απατεώνες εργοδότες!

Νόθες πλειοψηφίες

Το όργιο νοθείας που στόχο έχει οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να δημιουργήσουν πλασματικούς συσχετισμούς δύναμης αποκαλύπτεται από αγωγή - η εκδίκασή της εκκρεμεί - κατά του Σωματείου Συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας. Οι 34 αντιπρόσωποι που εξέλεξε με αυτές τις διαδικασίες το Σωματείο για το Συνέδριο της ΠΟΕΙΔΔ αποτελούν το 18% των συνέδρων, τους οποίους νομιμοποίησαν οι δυνάμεις που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τον ισχυρισμό ότι οι διπλοψηφίες έγιναν κατά λάθος γιατί ...βράχηκε το βιβλίο ψηφισάντων και ξαναγράφτηκε από την αρχή!

Την αγωγή κατέθεσαν έξι μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου αποκαλύπτονται στοιχεία που τεκμηριώνουν τη νοθεία των εκλογών στο συγκεκριμένο σωματείο. Στις εκλογές φέρεται ότι ψήφισαν 723 άτομα. Τουλάχιστον 18 από τους 40 εργαζόμενους στην Καβάλα δεν ενημερώθηκαν για τις αρχαιρεσίες, χωρίς, έτσι, να μπορούν ούτε να ψηφίσουν, ούτε να θέσουν υποψηφιότητα. Ως τόποι διεξαγωγής των εκλογών είχαν οριστεί η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα, όμως η εφορευτική επιτροπή περιέφερε την κάλπη σε 17 πόλεις όπου η ψηφοφορία έγινε χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Πολλά άτομα (τουλάχιστον 82) ψήφισαν από μία έως και τέσσερις φορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ