Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Ομολογία για τις πτήσεις της CIA

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Καμία ανάμειξη με τη μυστική κράτηση προσώπων ή σε παράνομη μεταφορά τους από την CIA συμπέρανε η κοινοβουλευτική επιτροπή της Ρουμανίας που ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό. Η επιτροπή μελέτησε πάνω από 3.000 πτήσεις των ΗΠΑ από το 2001 μέχρι το 2006 με ενδιάμεσες στάσεις στη Ρουμανία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δε βρέθηκαν αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Αιτιολογώντας το πόρισμα, η επικεφαλής της επιτροπής Νόριτσα Νικολάι είπε ότι όποιες πτήσεις σταμάτησαν στη Ρουμανία «απλά ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα ή για άλλους τεχνικούς λόγους και όχι για να αφήσουν φερόμενους υπόπτους για τρομοκρατία ούτε υπήρξε κανένα κτίριο που να χρησιμοποιήθηκε ως μυστική φυλακή της CIA». Φυσικά, αυτό είναι ...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αφού δεν αμφισβητεί τη συνεργασία για να σουλατσάρουν τα αεροπλάνα της CIA. Πράγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει καμιά αξιοπιστία και στη δήλωση για «τη μη ύπαρξη μυστικών φυλακών».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Ιούνη, ο Ντικ Μάρτιν, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, στην οποία αναφέρει ότι δεκατέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα και η Κύπρος) συνεργάστηκαν με τη CIA ή ανέχθηκαν τη μεταφορά με αεροπλάνα «υπόπτων για τρομοκρατική δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ