Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Ανακαλείται αντιπυρική κουκούλα

Την ανάκληση του προϊόντος «αντιπυρική κουκούλα για χρήση σε περίπτωση πυρκαγιάς» τύπου EVAC-U8TM ή EVAC+TM για την Ευρώπη της εταιρίας «Brookdale International Systems Inc., Vancouver, British Columbia» του Καναδά, που ανήκει στον όμιλο «DuPont». ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Οπως προέκυψε από πρόσφατες δοκιμές, οι αντιπυρικές κουκούλες των παραπάνω τύπων που προορίζονταν να παρέχουν ταχεία και προσωρινή προστασία από τον καπνό σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενδέχεται να αποτύχουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά με κίνδυνο έκθεση του χρήστη σε επιβλαβείς συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα.

Στην ελληνική αγορά έχουν διατεθεί περίπου 100 τέτοιες κουκούλες από την εταιρία εισαγωγών «Αφοί Γιαννόπουλοι» ΕΠΕ η οποία, σύμφωνα με δήλωσή της, ενημέρωσε σχετικά τους καταναλωτές που τις προμηθεύτηκαν. Ωστόσο, επειδή υπάρχει περίπτωση να έχουν διατεθεί και άλλα τεμάχια μέσω διαδικτύου ή από άλλες επιχειρήσεις η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καλεί όσους έχουν στην κατοχή τους το προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ