Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι σπουδαστές παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους

Με επιτυχία έγινε το διήμερο εκδηλώσεων της Οργάνωσης ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ

Γέμισε νιάτα το προαύλιο των ΤΕΙ Αθήνας στο διήμερο προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της Οργάνωσης ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.

Ολόγυρα ταμπλό με οικείες φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις. Ο κόσμος συνωστίζεται και ο καθένας σχολιάζει: Το πανό που έφτιαξε, που κράτησε, τα πλεγμένα χέρια στις πορείες, τον εαυτό του, το διπλανό του. Περήφανοι στη θέα του «δικού τους αγώνα». Και η περηφάνια γίνεται δέος μπροστά στα ταμπλό για την ιστορία του ΚΚΕ και του ΔΣΕ. Σε άλλα ταμπλό είναι αποτυπωμένα, όλα όσα απασχολούν τη νεολαία: Παιδεία, εργασία, ναρκωτικά, πόλεμος, δημοκρατικά δικαιώματα, επιστήμη... Και κυρίως οι ανάγκες που πρέπει να βγουν στο προσκήνιο.

Οπως άλλωστε είπε ο Θανάσης Αργυρίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης ΤΕΙ Λεκανοπεδίου, «τα προβλήματα της νεολαίας δε χωρίζονται σε προβλήματα Παιδείας, Εργασίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι κοινή η πολιτική που τα γεννά. Εμείς μέσα και απ' αυτή την προφεστιβαλική καλούμε τους νέους να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους».

Κάτι, που αναδείχτηκε και από το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της ΠΚΣ ΤΕΙ με θέμα την αντιιμπεριαλιστική πάλη. «Θέμα μας είναι οι συνέπειες του πολέμου για όλους τους εμπλεκόμενους, μέσα από την κίνηση και τον ποιητικό λόγο, μέσα από τα συναισθήματα του πόνου, της απώλειας του θανάτου, αλλά και της νίκης», σχολιάζει η Αριάδνη, σπουδάστρια στα ΤΕΙ και μέλος της θεατρικής ομάδας.

Μήνυμα ανυπακοής

Να στείλουν μήνυμα ανυπακοής κάλεσε τους νέους σπουδαστές μιλώντας την Παρασκευή στην προφεστιβαλική τους εκδήλωση ο Γ. Μαυρίκος, επικεφαλής της ΝΑΣ και υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά. Ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε ότι οι σπουδαστές πρέπει να κρίνουν και στις τοπικές εκλογές με βάση την πείρα τους, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί κάθε δημοτικός και νομαρχιακός συνδυασμός και το κόμμα που τον στηρίζει. Να κρίνουν με βάση τα προβλήματά τους, της Παιδείας, της εργασιακής ανασφάλειας. Επισήμανε ότι «η ΝΑΣ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα της νεολαίας για την Παιδεία και πιστεύει πως θα συμβάλλει και θα βοηθήσει να διαμορφωθούν αγωνιστές με προοπτική και αντίληψη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ