Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα

και το Σάββατο, έγινε ακόμα πιο καθαρό ότι η πρωτοβουλία της ΚΝΕ ήρθε για να ανταποκριθεί σ' ένα πραγματικό αίτημα χιλιάδων νέων παιδιών
και το Σάββατο, έγινε ακόμα πιο καθαρό ότι η πρωτοβουλία της ΚΝΕ ήρθε για να ανταποκριθεί σ' ένα πραγματικό αίτημα χιλιάδων νέων παιδιών
Οι πύλες της δικής τους γιορτής άνοιξαν και ήταν χιλιάδες οι μαθητές που έσπευσαν να τη χαρούν, αναζητώντας έναν άλλο δρόμο απ' αυτόν που στην καθημερινότητα τους προσφέρει το σύστημα της πλαστικής τροφής και σκέψης.

Ο λόγος για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που έγινε στο Αλσος Περιστερίου την Παρασκευή και το Σάββατο. «Μια γιορτή που έγινε από μαθητές για μαθητές» και στηρίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει η ΚΝΕ με τους μαθητές όλα αυτά τα χρόνια, στα σχολεία και στους δρόμους. Σε ένα χώρο, όπου αιχμή του δόρατος ήταν η αλήθεια που κρύβεται επιμελώς στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κόντρα στην παραπληροφόρηση, σε life style επιλογές και σε πλαστικά πρότυπα, μια και «όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, με τη ζωή του καθενός».

Το κέφι ανεξάντλητο για δύο μέρες. Μαθητικά συγκροτήματα μιλούν με τα τραγούδια τους και όχι μόνο. Μιλάνε για τον πολιτισμό και τη μουσική, για την «Τέχνη και την ομορφιά που είναι έξω στο δρόμο και είναι στο χέρι μας να τα αγκαλιάσουμε με συνέπεια». Αλλά και για το σχολείο, τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, τους αγώνες του μαθητικού κινήματος, με την πεποίθηση «η σπίθα των επόμενων αλλαγών να είναι η δική μας δουλιά, το δικό μας κατόρθωμα».

«Μόνο η αλήθεια μπορεί να απελευθερώσει αυτόν που τη γνωρίζει, να αλλάξει τη ζωή του, να κάνει κουμάντο σ' αυτήν. Αυτό για μας είναι πολιτικοποίηση που όλοι τη σιχτιρίζουν, που καλούν τους νέους να μην ασχολούνται με την πολιτική. Αυτοί δεν είναι άλλοι απ' αυτούς που θέλουν να αποφασίζουν για τους νέους, το παρόν και το μέλλον τους», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας της ΚΝΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής.

Από την πρώτη μέρα, την Παρασκευή, ήταν καθαρό πως το «Μαθητικό» ήρθε για να ριζώσει...
Από την πρώτη μέρα, την Παρασκευή, ήταν καθαρό πως το «Μαθητικό» ήρθε για να ριζώσει...
Ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», στο χαιρετισμό του, το Σάββατο το βράδυ, είπε: «Οταν βλέπει κανείς τη νέα γενιά να διαδηλώνει, τότε μπορεί να καταλάβει γιατί 90 χρόνια τώρα η αστική τάξη δεν μπορεί να βάλει στο τσεπάκι της την εργατική τάξη. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι παρόν και έχει μέλλον, γιατί εκφράζει μια άλλη αντίληψη για τον πολιτισμό, την τέχνη, τον άνθρωπο, τη νέα γενιά». Και κατέληξε καλώντας στην κάλπη και οι νέοι να ψηφίσουν με βάση κριτήρια σημαντικά. «Λίγο πριν τις εκλογές εμφανίζονται διάφοροι "αριστερούληδες" όπως ο Σκανδαλίδης ή ο Πανούσης που επιχειρούν να διαμορφώσουν κριτήρια ψήφου, με βάση το ποιος χορεύει καλύτερο ζεϊμπέκικο, κριτήρια που δεν έχουν σχέση με τις αγωνίες και τα βάσανα του ελληνικού λαού. Οι συνδυασμοί που στηρίζονται από το ΚΚΕ κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, δε διεκδικούν να γίνουν διαχειριστές στη θέση των διαχειριστών, αλλά λύσεις στα προβλήματα».

Από τις κορυφαίες στιγμές του διημέρου, οι συναυλίες αργά το βράδυ του Σαββάτου με την ομάδα «Τοξικά απόβλητα» που έπαιξε καταπληκτικά κομμάτια και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου σταθερό στο «ραντεβού» του με τα «έφηβα γεράκια» να ανανεώνει το «ραντεβού» στους δρόμους του αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα»! (2024-05-08 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για το ξεκίνημά τους σε όλη τη χώρα (2024-04-18 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς προετοιμασίας οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική (2024-04-13 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τους μαθητές (2016-08-21 00:00:00.0)
Ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος (2014-11-09 00:00:00.0)
Πυρσός πολιτισμού Είναι πλέον παρ (1998-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ