Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Περί «διαλόγου»

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Στις απόπειρες έναρξης κάποιου, έστω και στοιχειώδους, διαλόγου με ορισμένες αντιστασιακές οργανώσεις φαίνεται ότι επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστήριζαν, χτες, ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των σουνιτικών ανταρτικών οργανώσεων που έχουν στείλει «θετικά μηνύματα» ως προς το «σχέδιο εθνικής συμφιλίωσης» που πρότεινε ο Μάλικι, θέτοντας, όμως, τον όρο της δημοσιοποίησης σαφούς χρονοδιαγράμματος αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Η κυβέρνηση, μέχρι στιγμής, πάντως παρά τις αλλεπάλληλες «ενθουσιώδεις» δηλώσεις αξιωματούχων της για την «ανταπόκριση» στο σχέδιο, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αποδέχεται ή όχι την προϋπόθεση του χρονοδιαγράμματος αποχώρησης που τίθεται για να αρχίσει ο διάλογος. Αρκείται σε απαντήσεις που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο πότε θα είναι έτοιμες οι ιρακινές δυνάμεις να αναλάβουν την ασφάλεια της χώρας.

Κατά τα άλλα, και χτες, συνεχίστηκαν οι, διαφόρων ειδών, επιθέσεις. Στη Βαγδάτη, συνολικά, σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, σε πολυάριθμες επιθέσεις, είτε ενόπλων είτε βομβιστικές, σε ορισμένες με στόχο τις κατοχικές δυνάμεις αλλά κυρίως ξεχωριστούς πολίτες. Δύο επιθέσεις, η μία κατά αστυνομικών, σημειώθηκαν με ισάριθμα θύματα και στην Καρμπάλα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κλείσει εντελώς η στρόφιγγα της ενημέρωσης όσον αφορά τις εξελίξεις στο Ραμάντι, όπου η κατοχική επιχείρηση εντός της πόλης, από σπίτι σε σπίτι, συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ