Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΣΡΑΗΛ
Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή

Το ΚΚ Ισραήλ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση Ολμέρτ - Περέτζ, που έχει κλιμακώσει τον αιματηρό πόλεμο ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και ειδικότερα ενάντια στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, ενώ έχει προχωρήσει και σε απαγωγές μελών του Κοινοβουλίου και υψηλόβαθμων Παλαιστίνιων αξιωματούχων.

Η ανακοίνωση συνεχίζεται: «Κατά τη διάρκεια του μήνα Ιούνη, ο ισραηλινός στρατός (Τζαχάλ) σκότωσε δεκάδες Παλαιστινίους, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, και τώρα συνεχίζει τα εγκλήματα αυτά με την κατάληψη ευρύτατων εδαφών στη Λωρίδα της Γάζας με το πρόσχημα της απελευθέρωσης του απαχθέντα στρατιώτη. Το ΚΚ Ισραήλ τάσσεται ενάντια στις δολοφονίες όλων των αμάχων, είτε πρόκειται για Παλαιστινίους είτε για Ισραηλινούς.

Το ΚΚ Ισραήλ καλεί όλες τις δυνάμεις της ειρήνης, Εβραίους και Αραβες, να καταδικάσουν τα εγκλήματα της κατοχής και να απαιτήσουν την άμεση αποχώρηση της "Τζαχάλ" από όλα τα σημεία της Λωρίδας της Γάζας.

Το ΚΚ Ισραήλ επισημαίνει, για άλλη μια φορά, ότι ασφάλεια και ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο μέσα από τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, την εκκένωση όλων των ισραηλινών εποικισμών, την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ, την εγκαθίδρυση δύο πρωτευουσών στην Ιερουσαλήμ και τη λύση του προβλήματος των Παλαιστινίων προσφύγων στη βάση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ».

  • Στο περιθώριο της ανακοίνωσης του ΚΚ Ισραήλ σημειώνεται ότι το κόμμα «Χαντάς» (Μέτωπο για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία) και τα μέλη του ΚΚ θα συμμετάσχουν σε σειρά διαδηλώσεων τις επόμενες μέρες σε ολόκληρη τη χώρα, με αιχμή την κινητοποίηση που διοργανώνουν οι βετεράνοι αρνητές στράτευσης της οργάνωσης «Γιες Γκβουλ», το Σάββατο το βράδυ, μπροστά στην κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ. Μια κινητοποίηση, που έχει ως στόχο τους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες της χώρας που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου. Η «Γιες Γκβουλ» διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια να οδηγηθούν αυτοί οι στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες στη διεθνή δικαιοσύνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ