Σάββατο 1 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ωριμη και αναγκαία η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ

Σε ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στο μέτωπο των τραπεζιτών, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των συμβιβασμένων συνδικαλιστών, καλεί με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, εξαγορές και συγχωνεύσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση, που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα οδήγησαν στην αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζιτών. Ομως, για τους εργαζόμενους σημαίνουν χτύπημα των δικαιωμάτων τους. Μία πολιτική εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και που θα συνεχιστεί. Τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση φέρει η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία στον κλάδο - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομο Δίκτυο (ΣΥΝ) - που αποδέχεται τη λογική της ανταγωνιστικότητας και καλλιεργεί την αντίληψη της ταξικής συνεργασίας. Φέτος, αναστέλλοντας τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Απρίλη για την Κλαδική Σύμβαση, έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο στους εργοδότες, ώστε σήμερα να απαιτούν τη συναίνεση για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, το ΠΑΜΕ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα τονίζει ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι πρέπει να απαντήσουν με οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα τους. Τώρα είναι ώριμο και αναγκαίο «να συσπειρωθούμε και διεκδικήσουμε με βάση το πλαίσιο του ΠΑΜΕ».

Κινητοποίηση στην Εμπορική

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας έξω από τα κεντρικά γραφεία της, απαιτώντας να γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ του Επικουρικού τους Ταμείου (ΤΕΑΠΕΤΕ). Η συνεδρίαση τελικά δεν έγινε και πάλι με ευθύνη των εκπροσώπων της εργοδοσίας και ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα περίπου 150 αιτήσεις για παροχή συντάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ βρήκε χρόνο να συνεδριάσει πριν λίγες μέρες, προκειμένου να πάρει απόφαση για αγοραπωλησία μετοχών τραπεζών! Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια του αντιασφαλιστικού νόμου της ΝΔ που, μεταξύ άλλων, οδηγεί στη διάλυση του ΤΕΑΠΕΤΕ και στο χτύπημα του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ