Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Κυβερνητική στήριξη για νέες απολύσεις

Στο πλευρό της πολυεθνικής «Λόκριτζ», στην οποία χαρίστηκε η χαρτοβιομηχανία ΣΟΦΤΕΞ τάσσεται ξεκάθαρα πια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανάβοντας το «πράσινο φως» για νέες απολύσεις. Χτες ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας, με ανακοίνωση που εξέδωσε υιοθετεί τις προτάσεις... «διεξόδου» της πολυεθνικής. Ταυτόχρονα δίνει «γραμμή» και στη δικαιοσύνη, καθώς η ανακοίνωση εκδόθηκε παραμονές της έκδοσης της απόφασης του Πρωτοδικείου, για την αγωγή που κατέθεσε η εταιρία και ζητούσε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων.

Με μια ανακοίνωση - αντιγραφή των προτάσεων του Π. Φορλίν και των συνεργατών του, ο υφυπουργός Εργασίας προτείνει η διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ να δεσμευτεί εγγράφως ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις και δε θα προχωρήσει σε μείωση προσωπικού στα εργοστάσια που καλύπτει το Σωματείο της Αθήνας! Προαναγγέλλοντας προφανώς απολύσεις στο εργοστάσιο της Δράμας, όπου υπάρχει άλλο σωματείο.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΑΕ είχε δώσει στη Λόκριτζ τη ΣΟΦΤΕΞ - και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή, καθώς δεν ήταν η πλειοδότρια εταιρεία - με τη δέσμευση ότι δε θα γίνουν απολύσεις. Βέβαια η σύμβαση πώλησης της εταιρείας δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Οσον αφορά τα εργασιακά θέματα (εσωτερικές μετακινήσεις, αλλαγές ειδικοτήτων κλπ) ο υφυπουργός Εργασίας, όπως ήταν αναμενόμενο, παρέπεμψε τους εργαζόμενους στο «διάλογο στα πλαίσια της καλής πίστης της ισχύουσας νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Για τους ήδη επτά απολυμένους βέβαια, ούτε λόγος. Ο υφυπουργός περιορίστηκε στην αναλυτική καταγραφή των προτάσεων της επιχείρησης. Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του και αγγίζοντας τα όρια του γελοίου, υπογραμμίζει ότι τελικά «η διοίκηση της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας διά των εκπροσώπων της αποδέχτηκε την πρόταση» του υπουργείου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ