Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες για το ασφαλιστικό

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία να αγωνιστούν για τη διατήρηση του κοινωνικού, δημόσιου και υποχρεωτικού χαρακτήρα της ασφάλισης, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), που διοργανώνει σύσκεψη για το ασφαλιστικό την Πέμπτη 6 Ιούλη στις 8 το βράδυ.

Οπως τονίζεται σε απόφαση του ΔΣ του ΕΚΛ «η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις των διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών, που προβλέπουν τη μετάθεση της ευθύνης για την παροχή κοινωνικής προστασίας στους ίδιους τους εργαζόμενους, ψήφισε μια σειρά αντεργατικούς νόμους, όπου μειώνει τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνει το μη μισθολογικό κόστος εργασίας, εφαρμόζει "ευέλικτες" μορφές απασχόλησης κ.ά.».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι κύριες κατευθύνσεις της κυβέρνησης για την «αναμόρφωση» της κοινωνικής ασφάλισης είναι αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, της πρόωρης συνταξιοδότησης με μειωμένη σύνταξη, καθώς και εξίσωση των ορίων των γυναικών προς των ανδρών.

Οι θέσεις του ΕΚΛ είναι: Διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και στήριξη των αρχών της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων. «Συντάξεις και υγεία δεν αποτελούν εμπορεύματα και δεν μπορούν να περνούν στην ελεύθερη αγορά, ενώ επιβάλλεται η ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων και η στοιχειώδης κάλυψη του ελάχιστα απασχολούμενου ή μη απασχολούμενου πληθυσμού», καταλήγει το ΕΚΛ.

Στη Θεσσαλονίκη

Ημερίδα με θέμα το ασφαλιστικό διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 9 Ιούλη η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Στηv ημερίδα, που θα γίνει στις 10 το πρωί, στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου της πόλης, καλούνται να συμμετέχουν όλα τα σωματεία της Μακεδονίας που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας, ενώ συντονιστής σε όλες τις διαδικασίες θα είναι το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την ημερίδα θα είναι η επίθεση που γίνεται από τη μεριά της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου στην κοινωνική ασφάλιση, καθώς και ο συντονισμός δράσης των εργαζομένων για την απόκρουση αυτής της επίθεσης.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας θεωρεί επιτακτικό καθήκον τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων της Μακεδονίας στη σύσκεψη, και τα καλεί να συμβάλλουν με τον προβληματισμό τους και τη μεταφορά εμπειρίας στην ουσιαστική επιτυχία των εργασιών της ημερίδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η καθολική επίθεση επιβάλλει ενιαία απάντηση (2007-12-11 00:00:00.0)
Επιβάλλεται ένταση του αγώνα (2001-11-06 00:00:00.0)
Διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες (2001-04-22 00:00:00.0)
Ζοφερό μέλλον, για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου (2000-07-13 00:00:00.0)
Μπροστά με συντονισμένους αγώνες! (2000-07-02 00:00:00.0)
Αγωνιστική επαγρύπνηση για ασφαλιστικό (2000-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ