Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιδράσεις φορέων

Συνεχίζονται οι μαζικές αντιδράσεις φορέων και ενώσεων ενάντια στους πρόσφατους φονικούς βομβαρδισμούς και την εισβολή των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) «εκφράζει την αγανάκτησή του και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει» αυτούς τους βομβαρδισμούς και την εισβολή, «που καταστρέφουν υδραγωγεία, δημόσια κτίρια, γέφυρες και άλλα έργα υποδομής της πόλης».

«Με αυτή του την ενέργεια, το ισραηλινό κράτος "επιβεβαιώνει" την τρομοκρατική του φύση, αφού σκοτώνει αθώα παιδιά και οικογένειες», προσθέτει. «Το κράτος του Ισραήλ έρχεται να προσθέσει άλλο ένα μαζικό έγκλημα στα πολλά που έχει σημειώσει έως τώρα και τα οποία είναι ισάξια αυτών που διέπραξε ο φασισμός και ο ναζισμός σε βάρος των Εβραίων».

Από τη μεριά της, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), με ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η οργανωμένη τρομοκρατία της ισραηλινής κυβέρνησης οδηγεί στη γενοκτονία ενός λαού με ιστορία χιλιάδων ετών». Και καταλήγει ότι «όποιος σιωπά μπροστά σ' αυτό το έγκλημα είναι συνένοχος».

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νομού Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της εγκληματικής στάσης των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και ελληνικής κυβέρνησης και σημειώνει: «Εμείς οι συνταξιούχοι», σημειώνει, «που γευτήκαμε την αγριότητα που γεννάει ο πόλεμος (Β' Παγκόσμιος) κάνουμε έκκληση σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας, να σταματήσει η εξόντωση κι η σφαγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ