Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Πλατιά στήριξη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων

Η Δέσποινα Αράπκουλε
Η Δέσποινα Αράπκουλε
Την υποψηφιότητα της Δέσποινας Αράπκουλε, επικεφαλής της «Νέας Ενωτικής Συνεργασίας», για το Δήμο Γιάννουλης και νυν δήμαρχο, υποστηρίζουν, με ανακοινώσεις τους, οι νομαρχιακές οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Το ΚΚΕ ανακοινώνει την εκ νέου στήριξη της υποψηφιότητας της Δέσποινας Αράπκουλε. Η σημερινή Δημοτική Αρχή αντιπάλεψε τις γενικότερες αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τους συνδυασμούς που στηρίζονταν απ' αυτά τα κόμματα. Πορεύτηκε με οδηγό την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, αντιστάθηκε σε αντιλαϊκά μέτρα. Παρά το δυσμενές πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον δραστικό περιορισμό της επιχορήγησης του δήμου και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν επέβαλλε πρόσθετα βάρη στους κατοίκους. Στήριξε τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Επομένως, η επανεκλογή της Νέας Ενωτικής Συνεργασίας Γιάννουλης, με επικεφαλής την Δέσποινα Αράπκουλε στη Δημοτική Αρχή, σημαίνει ότι τα λαϊκά στρώματα θα έχουν έναν ενεργό συμπαραστάτη στον αγώνα για τα μεγάλα και μικρά προβλήματά τους, στους κοινωνικούς, δημοκρατικούς και φιλειρηνικούς αγώνες, πολέμιο κάθε αντιλαϊκής πολιτικής που θα επιχειρούν να περάσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Μια Δημοτική Αρχή που δε θα επιβαρύνει με πρόσθετους φόρους τα λαϊκά στρώματα, που από κοινού με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα συνεπή αγωνιστικά κινήματα του λαού θα αντιπαλεύει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα και μέτρα που μετατρέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σφιχτό εξάρτημα του καπιταλιστικού κράτους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους, τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες του Δήμου Γιάννουλης, που μπορεί να ψήφισαν προηγούμενα άλλους συνδυασμούς, αλλά σήμερα κατανοούν την ανάγκη να δυναμώσει το μέτωπο πάλης και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές, στις δημοτικές εκλογές να ψηφίσουν την Δέσποινα Αράπκουλε, καταδικάζοντας τους υποψηφίους και τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ για τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν και στηρίζουν, αλλά και για όσα τους ετοιμάζουν μετά τις εκλογές».

Η ΝΕ Λάρισας του ΔΗΚΚΙ τονίζει: «Το ΔΗΚΚΙ Λάρισας στηρίζει την υποψηφιότητα της δημάρχου Γιάννουλης Δέσποινας Αράπκουλε και για τη νέα τετραετία. Καλούμε τα μέλη και φίλους του ΔΗΚΚΙ και όλους τους αριστερούς, προοδευτικούς δημότες να συσπειρωθούν στο ενωτικό δημοτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής την κ. Αράπκουλε Δέσποινα. Για ένα δήμο που προασπίζει τα συμφέροντα του λαού, όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Γιάννουλης, ενάντια στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού της κυβέρνησης και του δικομματισμού».

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λάρισας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης υπογραμμίζει: «Η Γραμματεία Λάρισας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης στο πλαίσιο της πολιτικής του Μετώπου Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στηρίζει την εκ νέου υποψηφιότητα της δημάρχου Γιάννουλης Δέσποινας Αράπκουλε.

Η Δημοτική Αρχή και πλειοψηφία στο Δήμο Γιάννουλης απέδειξε, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο, ότι μπορούν να υπάρξουν ριζοσπαστικές Δημοτικές Αρχές. Δημοτική Αρχή συμπαραστάτης στα εργατικά και λαϊκά προβλήματα και διεκδικήσεις. Δημοτική Αρχή που πάγωσε τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης για τους δημότες, ενώ τα διεκδίκησε από τις επιχειρήσεις κλπ.

Με τη θετική πείρα της τετραετίας, το τεράστιο έργο στις υποδομές και τις κοινωνικές ανάγκες στη Γιάννουλη, τη Φαλάνη, το Δασοχώρι, τις Εργατικές Κατοικίες, η Δημοτική Αρχή και η Δέσποινα Αράπκουλε θα εμβαθύνει ακόμα περισσότερο τις παρεμβάσεις της με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών του Δήμου Γιάννουλης.

Η Κομμουνιστική Ανανέωση καλεί στην ολόπλευρη στήριξη και υπερψήφιση της δημάρχου Γιάννουλης Δέσποινας Αράπκουλε και του αγωνιστικού, ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου της στο Δήμο Γιάννουλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ