Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Απόπειρα συκοφάντησης του σπουδαστικού κινήματος

«Βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης και άλλοθι στα σενάρια για περιορισμό και κατάργηση του ασύλου, δίνει το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, με ανακοίνωσή του.

Αναφέρει ότι έγιναν ζημιές στο Ιδρυμα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των σπουδαστών. Και σπεύδει να σημειώσει ότι δε στρέφεται συνολικά ενάντια στο σπουδαστικό κίνημα (παρόλο που από την αρχή είχε σταθεί ενάντια στους αγώνες), αλλά «εναντίον μιας μερίδας σπουδαστών».

Ωστόσο, αποδίδει ευθύνες στις «επίσημες παρατάξεις», που «δε φρόντισαν να περιφρουρήσουν την ασφάλεια των χώρων», φωτογραφίζοντας, ουσιαστικά, την ΠΚΣ που πρωτοστάτησε στους αγώνες. Ακόμα, παίζει το παιχνίδι του περιορισμού του ασύλου, δηλώνοντας αποφασισμένη να κάνει «χρήση κάθε νόμιμου μέσου που θα διασφαλίζει το ΤΕΙ Αθήνας από παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον».

Οπως και αν έχει, η αλήθεια είναι ότι οι όποιες «φθορές» επικαλείται η Διοίκηση δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες και το σπουδαστικό κίνημα (κάποιες είχαν γίνει πριν καν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις!). Η ΚΝΕ και η ΠΚΣ, που πρωτοστάτησαν στον αγώνα των σπουδαστών, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε να είναι περιφρουρημένες οι κινητοποιήσεις. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι χώροι που επικαλείται η διοίκηση δεν ήταν χώροι συγκέντρωσης των σπουδαστών στη διάρκεια των κινητοποιήσεων και εμφανίστηκαν γεμάτοι με συνθήματα ενάντια στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτά που επικαλείται η διοίκηση δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που αγωνίζονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ