Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
Στο «στόχαστρο» οι επαναλήψεις

Τα τηλεπαιχνίδια, οι σειρές και όλα τα προγράμματα που μεταδίδονται σε επανάληψη αυτήν την περίοδο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς βρέθηκαν χτες στο επίκεντρο της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοράσης (ΕΣΡ), η οποία και εξέδωσε σχετική υπόδειξη.

Σε ό,τι αφορά τα τηλεπαιχνίδια, στην υπόδειξη αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της επανάληψης της μετάδοσής τους δεν πρέπει να προβάλλονται οι τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης και οι αριθμοί αποστολής γραπτών μηνυμάτων για συμμετοχή των τηλεθεατών. Και αυτό γιατί μπορεί να παραπλανηθούν οι τηλεθεατές ότι «πρόκειται περί ζωντανού τηλεπαιχνιδιού και ότι μπορούν να συμμετάσχουν, με αποτέλεσμα να υποβληθούν ασκόπως σε δαπάνη τηλεφωνήματος ή γραπτού μηνύματος».

Επίσης, στην υπόδειξη τονίζεται ότι οι επαναλήψεις των εκπομπών δε θα πρέπει να μεταδίδονται με τη σήμανση που είχαν προβληθεί, αλλά με τη σήμανση που αντιστοιχεί στην ώρα προβολής της επαναλήψεως. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε ό,τι αφορά τη ζώνη παιδικού προγράμματος, υπενθυμίζοντας ότι απαγορεύεται να μεταδίδονται όποια προγράμματα κατατάσσονται με σήμανση «Κατάλληλο - επιθυμητή η γονική συναίνεση», καθώς και 30 λεπτά πριν και μετά τη ζώνη αυτή. Τέλος, το ΕΣΡ θεωρεί απαραίτητη την ένδειξη «Ε» σε όλα τα προγράμματα που μεταδίδονται σε επανάληψη.

Στη χτεσινή του συνεδρίαση, το ΕΣΡ επέβαλε, επίσης, πρόστιμα ύψους 153.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, στον ΑΝΤΕΝΝΑ επιβλήθηκαν, συνολικά, πρόστιμα 70.000 ευρώ και στο MEGA 80.000 ευρώ. Από αυτά στον ΑΝΤΕΝΝΑ τα 20.000 ευρώ ήταν για υπέρβαση χρόνου διαφημιστικών μηνυμάτων, καθώς επίσης και 50.000 ευρώ για προστασία ανηλίκου. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», παρουσιάστηκε θέμα με έναν πατέρα που βίαζε τις κόρες του, και μεταδίδονταν πληροφορίες για τις ανήλικες.

Στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα 8» επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας, αλλά και την προστασία ανηλίκων και αφορούσε το ίδιο θέμα με το βιασμό των ανήλικων κοριτσιών από τον πατέρα τους. Στο MEGA, επίσης, επιβλήθηκε, πρόστιμο 30.000 ευρώ, γιατί, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του ΕΣΡ, δε μετακινεί εγκαταστάσεις του από το Ναό Αφαίας στην Αίγινα. Με πρόστιμο 3.000 ευρώ «τιμωρήθηκε» ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μακεδόνισσα 106,4» του Νομού Καβάλας για χρήση δύο συχνοτήτων και χρήση δύο κέντρων εκπομπής, καθώς και εκπομπή εκτός της ζώνης των FM.

Στο «στόχαστρο» του ΕΣΡ θα βρεθεί και η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Αποκάλυψη τώρα». Στην εκπομπή της προβλήθηκε ρεπορτάζ - που είχε δημοσιευτεί πριν στα περιοδικά «Hachette Rizzoli ΑΕ» και τα οποία ζητούν αποκατάσταση - με αναφορές στην προσωπική ζωή ηθοποιού. Το ΕΣΡ θα ελέγξει αν ασχολήθηκε η εν λόγω εκπομπή με παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ