Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Ούτε λέξη συμπάθειας για τον παλαιστινιακό λαό

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την περιοδεία Γ. Παπανδρέου στη Μέση Ανατολή

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει πως η περιοδεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Μέση Ανατολή προκαλεί «οργή και ερωτήματα» καθώς:

«Ενώ η σφαγή του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται από τις επιδρομές των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής με την υποστήριξη και την ανοχή των ΗΠΑ - ΕΕ, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να προκαλεί τα αισθήματα του ελληνικού λαού με τη θέση των "ίσων αποστάσεων", που σημαίνει υποστήριξη και κάλυψη των συνεχιζόμενων εγκλημάτων σε βάρος ενός άοπλου και πολύπαθου λαού, οργή και ερωτήματα γεννάει σε κάθε σκεπτόμενη Ελληνίδα και Ελληνα και η στάση του ΠΑΣΟΚ, που επίσης ακολουθεί την επικίνδυνη πολιτική των "ίσων αποστάσεων".

Μέσα σε λίγες μέρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο χώρο της Μέσης Ανατολής, για δεύτερη φορά. Και εκεί, όχι μόνο δεν καταδίκασε τα εγκλήματα των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής, όχι μόνο δεν εξέφρασε αλληλεγγύη στην ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, αλλά δε βρήκε να πει ούτε μια λέξη συμπάθειας για τον παλαιστινιακό λαό, που φρικτά δεινοπαθεί από κάθε είδους βαναυσότητα, από τους ανελέητους βομβαρδισμούς, τις εκτελέσεις, τις συλλήψεις και από την καταστροφή ζωτικών υποδομών, όπως του ηλεκτρικού ρεύματος, της ύδρευσης, κ.ά.

Είναι εύλογα, λοιπόν, τα ερωτήματα που προκύπτουν από την περιοδεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε Ισραήλ, Συρία, κλπ. Ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψής του; Μήπως για να προσθέσει και τη δική του συμβολή στους εκβιασμούς και τις απειλές των ΗΠΑ - ΕΕ, σε βάρος των λαών και των χωρών της Μέσης Ανατολής, που αντιστέκονται ή δε συμμορφώνονται πλήρως με τα επικίνδυνα σχέδιά τους; Οταν το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες, εννοεί πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Ετσι και ο ελληνικός λαός οφείλει τώρα να δώσει τις δικές του απαντήσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

  • Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ επιχείρησε να απαντήσει ο Ν. Αθανασάκης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σημείωσε ότι η «μακρά και στενή σχέση του ΠΑΣΟΚ με τον παλαιστινιακό λαό και τον αραβικό κόσμο δεν εξαρτάται από την έγκριση, από την επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ ή της ηγεσίας του ΚΚΕ». Ωστόσο, για την ταμπακέρα, δηλαδή τη βάρβαρη εισβολή του ισραηλινού στρατού στα παλαιστινιακά εδάφη, κινήθηκε στα ίδια πλαίσια με τον αρχηγό του κάνοντας λόγο γενικόλογα για «νέο κύκλο βίας» και για «ανάγκη ειρήνευσης της περιοχής». Δηλαδή, επιβεβαίωσε και πάλι ότι δεν τολμάει το ΠΑΣΟΚ να καταγγείλει την εισβολή.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρεσιτάλ υποκρισίας... (2009-01-17 00:00:00.0)
Να εκφραστεί η αλληλεγγύη με κάθε τρόπο (2006-07-23 00:00:00.0)
Για την ιμπεριαλιστική επίθεση του Ισραήλ κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου (2006-07-19 00:00:00.0)
Εμπρακτη αλληλεγγύη (2006-07-18 00:00:00.0)
Συνένοχοι στο έγκλημα (2006-07-14 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη λογική των ίσων αποστάσεων (2002-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ