Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΜΠΑΛΗΣ» - ΤΡΙΚΑΛΑ
Κουπόνια αντί για μισθό!

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι περίπου 200 εργαζόμενοι των έξι καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μπαλής», στα Τρίκαλα, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται και απαιτώντας τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και όλων των θέσεων εργασίας, καθώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο να μείνουν άνεργοι. Την επίσχεση εργασίας συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι του καταστήματος «Μπαλής» στη Λάρισα.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έχουν περιέλθει πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς εδώ και τέσσερις μήνες δεν πληρώνονται, ενώ το προηγούμενο διάστημα, για αρκετό καιρό, η εργοδοσία τους έκοβε το 1/3 του μισθού τους και τους έδινε, αντί αυτού, κουπόνια αγοράς από τα καταστήματα της αλυσίδας!

Καταγγέλλουν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο ενός άσχημου παιχνιδιού συμφερόντων που παίζουν στις πλάτες τους ο νυν ιδιοκτήτης των σούπερ μάρκετ με τον επίδοξο αγοραστή της αλυσίδας, επιχειρηματία Αρβανιτίδη. Επίσης, εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τη στάση της συναινετικής πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «συμπαρίσταται μόνο στα λόγια», ενώ στην πράξη απουσιάζει από τον αγώνα τους. Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι προχώρησαν στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, διαμηνύοντας ότι οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ