Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική συγκέντρωση

Οι εργαζόμενοι στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης

Motion Team

Οι εργαζόμενοι στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης
Ολική επαναλειτουργία του εργοστασίου διεκδικούν οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Το διακήρυξαν ξεκάθαρα άλλη μια φορά χθες, μέσα από τη μαχητική πορεία που πραγματοποίησαν από το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Εκεί απαίτησαν και είδαν τον υπουργό Γ. Καλαντζή και ενημερώθηκαν ότι αναμένονται ανακοινώσεις από την εταιρεία σήμερα Παρασκευή. Σε περίπτωση που η διοίκηση της ΒΦΛ δεν ανακοινώσει τα σχέδιά της σήμερα, θα τα γνωστοποιήσει την επόμενη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς παράγοντες, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δέχτηκε να δοθούν προς τις Τράπεζες οι κρατικές εγγυήσεις που ζητούσαν, για να μπούνε τα δάνεια της ΒΦΛ σε ειδικό καθεστώς με επιδοτούμενο επιτόκιο, ώστε να γίνει με ευνοϊκούς όρους η αποπληρωμή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η λύση που προκρίνεται από κυβέρνηση και ΒΦΛ δε διασφαλίζει το σύνολο των θέσεων εργασίας για τους περίπου 600 εργαζόμενους (μόνιμους και έκτακτους) στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

«ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Στην κινητοποίηση, στο πλευρό των εργαζομένων, συμμετείχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» στα δίκαια αιτήματά τους. Και κάλεσε τους εργαζόμενους στις δημοτικές εκλογές να ψηφίσουν με κριτήριο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να καταδικάσουν τους εκπροσώπους της πολιτικής που εφαρμόστηκε από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και οδήγησαν στη συρρίκνωση της Λιπασματοβιομηχανίας, καθώς και τους εκπροσώπους τους στο Δήμο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ