Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Ενδεχόμενο επανεκκίνησης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία, βλέπουν οι Βρυξέλλες, ακόμα και χωρίς τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς, σε περίπτωση που το κυβερνητικό σχέδιο σύλληψής του είναι «ικανοποιητικό». Για το εν λόγω σχέδιο ενημερώθηκε και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και πρόκειται να παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, από τον Σέρβο πρωθυπουργό Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.- Ακόμα μία βόμβα τοποθέτησαν άγνωστοι στα γραφεία του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στη Σμύρνη, χτες.

Ο μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε πλαστική τσάντα, στην είσοδο των γραφείων, εξουδετερώθηκε από ειδικούς με ελεγχόμενη έκρηξη.

ΣΟΦΙΑ.- Τα δύο τρίτα των Βουλγάρων δε θα κάνουν διακοπές φέτος επειδή δε διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε το Εθνικό Κέντρο Κοινής Γνώμης στο διάστημα από 30 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων από 86 περιοχές της χώρας.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.- Περίπου 30 σπίτια και 150.000 στρέμματα δασικών και άλλων εκτάσεων καταστράφηκαν από μια μεγάλη πυρκαγιά, ανατολικά του Λος Αντζελες που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή από κεραυνό και πήρε έκταση την Τρίτη.

ΒΟΜΒΑΗ.- Περίπου 350 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση και έχουν ανακριθεί από την αστυνομία της Ινδίας σε αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τρίτη σε αστικούς σιδηροδρόμους της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας, Βομβάη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 200 άνθρωποι και άλλοι 700 να τραυματιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ