Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΕΛΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αποφασιστικό βήμα η 48ωρη απεργία

Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις οι εργαζόμενοι έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

Τα περιπολικά της Αστυνομίας δεν έπαψαν να «επιτηρούν» τους απεργούς, κατ' εντολή των μεγαλοξενοδόχων
Τα περιπολικά της Αστυνομίας δεν έπαψαν να «επιτηρούν» τους απεργούς, κατ' εντολή των μεγαλοξενοδόχων
Σε μια ολομέτωπη αναμέτρηση με την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία εξελίχθηκε η 48ωρη απεργία που είχαν κηρύξει για το Σάββατο και την Κυριακή οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Δήμου Παρελίων στην Κέρκυρα, με κεντρικό αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Με οργανωτή των αγώνων για άλλη μια φορά το ταξικό τους σωματείο και το ΠΑΜΕ, δόθηκε με επιτυχία η μάχη της περιφρούρησης και τις δυο μέρες από νωρίς το πρωί, με «μπλόκο» στους δρόμους που οδηγούσαν σε ξενοδοχεία του δήμου. Αξιοσημείωτη ήταν η καθολική σχεδόν συμμετοχή των εργαζόμενων από τα ξενοδοχεία «ΓΥΑΛΙΣΚΑΡΙ» και «ΑΚΤΗ ΠΕΛΕΚΑΣ» στην απεργιακή κινητοποίηση, οι οποίοι έδωσαν για πρώτη φορά δυναμική και ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία, σπάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας που επιδίωξε να διαμορφώσουν οι καλοθελητές της. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου δε δίστασε να καλέσει την αστυνομία προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να αποτρέψει τη συμμετοχή τους στην απεργία. Ενώ μόλις αντιλήφθηκε ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων δεν είχε αποτέλεσμα, επιχείρησε μάταια, με τη μόνιμη παρουσία στο χώρο που είχαν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι, να τους μεταπείσει για την απόφασή τους να απεργήσουν.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο είπαν σθεναρό «όχι» στην εντατικοποίηση της εργασίας, την κλοπή ενσήμων, την καταστρατήγηση του ωραρίου και των ρεπό από τους μεγαλοξενοδόχους. Απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, 1.300 ευρώ βασικό μισθό, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.

Στο απεργιακό τους πόστοχτες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι...
Στο απεργιακό τους πόστοχτες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι...
Στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής βρέθηκε και ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Κίνησης» στο Δήμο Παρελίων Λευτεριώτης Σπύρος, εκφράζοντας τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Σε ένα δήμο όπου η ασυδοσία των μεγαλοξενοδόχων - που τροφοδοτεί και υποθάλπει η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση αυτής της πολιτικής και από τη δημοτική αρχή. Η υποστηριζόμενη από το ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ πλειοψηφία στο δήμο οδηγεί νέους σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανασφάλιστης εργασίας, ροκανίζει τα εισοδήματα των εργαζομένων με αύξηση ανταποδοτικών τελών από 25% και πάνω, με την επιβολή τροφείων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ