Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Διαμαρτυρία για τις παρεμβάσεις στο Βοτανικό

Την αντίθεσή της στο σχέδιο της κυβέρνησης να διώξει τους μικρούς ΕΒΕ από την περιοχή του Βοτανικού, όπως προκύπτει από την - υπό συζήτηση χτες στη Βουλή - τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, εξέφρασε χτες το απόγευμα η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας με παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών έξω από τη Βουλή. Αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Π. Γαλανόπουλο επέδωσε το κείμενο της καταγγελίας στα κόμματα.

Στην ανακοίνωση - καταγγελία επισημαίνεται: «Δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, γιατί με την τροπολογία στη συγκεκριμένη έκταση 180 στρεμμάτων δεν προβλέπεται μεταποιητική δραστηριότητα, πολλές μικρές επιχειρήσεις οδηγούνται σε αναγκαστική μεταφορά. Η αλλαγή χρήσης γης για το συγκεκριμένο τμήμα του Ελαιώνα, θα είναι η απαρχή για την τσιμεντοποίηση όλης της περιοχής». Τονίζει επίσης ότι «δυστυχώς για τους βιοτέχνες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση σε αγαστή συμφωνία με τον Δήμο θα φυτέψει χιλιάδες τόνους τσιμέντου».

Η ΟΒΣΑ ζητά να εξασφαλιστεί στέγη στους βιοτέχνες της περιοχής και επισημαίνει: «Ο Ελαιώνας μπορεί και πρέπει να γίνει πνεύμονας ζωής για τους κατοίκους της Αθήνας, με τη δημιουργία πάρκου με πράσινο και σε τμήμα του να δημιουργηθεί βιοτεχνικό πάρκο με σεβασμό στο περιβάλλον για τη φιλοξενία των βιοτεχνιών της Αθήνας». Θα επιδιώξει, επίσης, να ληφθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ