Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ για την ΕΓΣ Λακωνίας

Ερώτηση στη Βουλή για την άμεση αντιμετώπιση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των συνεπειών από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, κατέθεσε το ΚΚΕ.

Στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Π. Κοσιώνης και Β. Νικολαΐδου σημειώνονται τ' ακόλουθα: «Στις 13 Ιούλη καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά το κτίριο της ΕΓΣ Λακωνίας που στέγαζε τα γραφεία και το σούπερ μάρκετ της Ενωσης. Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν, ολοσχερώς ο 2ος όροφος, τμήμα του 1ου ορόφου, καθώς και όλος ο εξοπλισμός των γραφείων της Ενωσης (αρχείο, κομπιούτερ κλπ). Μαζί καταστράφηκαν και οι αιτήσεις των παραγωγών του Νομού για την ενιαία ενίσχυση με βάση τη νέα ΚΑΠ, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος. Επειδή οι ημερομηνίες υποβολής των δικαιολογητικών είναι δεσμευτικές, χιλιάδες παραγωγοί του Νομού Λακωνίας, στην πλειοψηφία τους μικρομεσαίοι αγρότες, κινδυνεύουν να χάσουν τις οικονομικές ενισχύσεις. Αυτό θα συμβεί σε μια περίοδο που το αγροτικό εισόδημα πλήττεται από την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΠΟΕ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ποια μέτρα θα πάρει προκειμένου:

- Να διευκολυνθούν οι παραγωγοί της Λακωνίας, ώστε να υποβάλουν πάλι τα δικαιολογητικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

- Να ενισχυθεί οικονομικά η Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λακωνίας για την αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ