Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει ως «απάνθρωπη» τη φυλάκιση βιοτέχνη

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η διοίκηση της ΟΒΣΑ, για τη φυλάκιση βιοτέχνη που είχε χρέη προς τον ασφαλιστικό φορέα των επαγγελματοβιοτεχνών εμπόρων, καθώς και ότι παρόμοια περιστατικά «συμβαίνουν συχνά».

Με δελτίο Τύπου - το οποίο κοινοποίησε στο υπουργείο Απασχόλησης, τον ΟΑΕΕ, τη Βουλή και άλλους φορείς - η διοίκηση της ΟΒΣΑ στιγματίζει ως «απάνθρωπο» το γεγονός ότι συνάδελφός τους βιοτέχνης φυλακίστηκε στις αρχές Ιούλη για χρέη στον ασφαλιστικό φορέα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ), «αφήνοντας σύζυγο και δυο ανήλικα παιδιά ανήμπορα να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδες ανάγκες επιβίωσης». Επίσης, χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτα αυτά τα φαινόμενα», τα οποία θεωρεί «αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ».

Η πολιτική αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση:

  • Ενισχύει «την ανάπτυξη των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων και εξοντώνει τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και σπρώχνει στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα φτωχά λαϊκά στρώματα».
  • «Περικόπτει κοινωνικές δαπάνες και από τον ασφαλιστικό οργανισμό». Στα πλαίσια αυτά, η ΟΒΣΑ υπενθυμίζει πως «η συμμετοχή του κράτους στα έξοδα του ΤΕΒΕ πριν λίγα χρόνια ανερχόταν στο 42%, ενώ σήμερα η χρηματοδότηση μόλις που αγγίζει το 2,5%»!
  • «Εχει οδηγήσει την ευθύνη επιβίωσης του ασφαλιστικού μας οργανισμού εξ ολοκλήρου στις πλάτες των ίδιων των ασφαλισμένων με υπέρμετρα υψηλές εισφορές, χαμηλές συντάξεις και μειωμένες παροχές».

Με το ίδιο δελτίο Τύπου, η διοίκηση της ΟΒΣΑ:

  • Προβλέπει ότι «οι φυλακίσεις επαγγελματοβιοτεχνών» θα πολλαπλασιαστούν στο άμεσο μέλλον λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής και καταγγέλλει τον διοικητή του ΟΑΕΕ ως «συνυπεύθυνο για την άσχημη οικονομική κατάσταση» του Οργανισμού.
  • Καταλογίζει «μεγάλες ευθύνες στις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), που ενώ γνωρίζουν την άσχημη οικονομική κατάσταση των μικρών ΕΒΕ και τα μεγάλα χρέη τους προς τον ασφαλιστικό τους οργανισμό, όχι μόνο δεν αντιτάσσονται αλλά συμφωνούν με αυτήν».
  • Εκτιμά ότι σήμερα «η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τα 2/3 των εξόδων» του ΟΑΕΕ και το υπόλοιπο 1/3 να καλύπτεται από τους ασφαλισμένους.
  • Επαναφέρει το αίτημα για «σύνταξη στα 60 στους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες» καθώς επίσης και για «ένταξη της βιοτεχνίας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με μείωση του ορίου ηλικίας κατά 5 χρόνια».
  • Θεωρεί «απαράδεκτο» να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι εισφορές για τους τομείς υγείας και για τα φάρμακα, όταν ήδη έχουν πληρώσει για αυτά μέσω της φορολογίας.

Και η ανακοίνωση της ΟΒΣΑ αφού σημειώνει πως οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ με τη δουλιά τους παράγουν πλούτο και συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, καταλήγει ως εξής: «Είμαστε βέβαιοι πως οι προτάσεις μας, σε συνδυασμό με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μπορούν να αλλάξουν την άσχημη κατάσταση των μικρών ΕΒΕ και του ασφαλιστικού μας οργανισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ