Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
Καταστροφική αδιαφορία

Στις ευθύνες των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών αναφέρθηκαν χτες, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, Μιχάλης Σπυριδάκης, Γιάννης Ζιώγας και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης, σε έκτακτη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Οι ευθύνες κυβερνήσεων και τοπικών αρχών αναδείχτηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου

Motion Team

Οι ευθύνες κυβερνήσεων και τοπικών αρχών αναδείχτηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου
Να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και όσοι άλλοι έχουν ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά στη χωματερή Ταγαράδων, ζήτησαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Μιχάλης Σπυριδάκης και Γιάννης Ζιώγας καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης μιλώντας χτς σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Η προχειρότητα που επέδειξαν για το θέμα του σχεδιασμού της χωματερής αλλά και την ασφαλή λειτουργία της χωματερής Ταγαράδων, οι κυβερνήσεις της τελευταίας 15ετίας, αποδείχτηκε μετά και την καταστροφική πυρκαγιά, ότι ήταν εγκληματική», σημείωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ, Γιάννης Ζιώγας. Αναφέρθηκε ακόμα στην ολιγωρία που επιδείχτηκε από Νομαρχία και κυβέρνηση αλλά και στην έλλειψη σχεδιασμού όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς. Και συμπλήρωσε: «Οι εκατοντάδες παραγωγοί της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, άμεσα θα πρέπει να αποζημιωθούν για τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους και σε ζωικό κεφάλαιο».

Ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, Μιχάλης Σπυριδάκης, κάλεσε το νομάρχη Θεσσαλονίκης να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν. «Προκύπτουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες τόσο για την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και για τη νυν και τις παλιότερες διοικήσεις της Νομαρχίας μετά και την ομολογία υφυπουργού ο οποίος δήλωσε ότι η καταστροφή ήταν αναμενόμενη».

Ο Αγγ. Τζέκης σημείωσε ότι οι πραγματικά υπεύθυνοι συχνά δικαιολογούνται ότι η μη επίλυση του προβλήματος της χωματερής οφείλεται στις αντιδράσεις των κατοίκων. «Δεν εμπιστεύονται οι κάτοικοι μια πολιτεία που με τη στάση είτε με την απραξία της όσον αφορά τον τρόπο που επιλύει τα παρόμοια προβλήματα, γεννά δικαιολογημένα στους πολίτες καχυποψία και εναντίωση στις αποφάσεις της», σημείωσε. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι μπορεί η φωτιά στους Ταγαράδες να ήταν μεγάλη και καταστροφική αλλά υπάρχουν πολλές μικρές φωτιές το ίδιο καταστροφικές που καίνε στις 90 περίπου ανεξέλεγκτες χωματερές και ζήτησε να προχωρήσει το έργο της Μαυρορράχης, επισημαίνοντας ότι για τη λύση των τεράστιων αυτών περιβαλλοντικών προβλημάτων του νομού θα έπρεπε να διατίθενται τα απαραίτητα κονδύλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ