Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εθνική υπόθεση» οι εφοπλιστικές μπίζνες

Στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει και η ΝΔ, ανάγοντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών και συνολικά του μεγάλου ντόπιου κεφαλαίου ως «ιερό και όσιο», ο πρωθυπουργός έσπευσε να παραστεί χτες το πρωί στην τελετή της ονοματοδοσίας του νεότευκτου πλοίου του μεγαλοεφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, προέδρου της εταιρίας «Costamare Shipping Company SA», που έγινε στον ΟΛΠ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο Ικόνιο. Τελετή με την οποία επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ δύο οικονομικών κολοσσών, της εταιρίας του Κωνσταντακόπουλου, που διαθέτει πάνω από 60 πλοία και της μεγαλύτερης κινεζικής μεταφορικής εταιρίας «COSCO».

H συνεργασία αυτή, με βάση και με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, επιχειρείται να παρουσιαστεί ως εθνική υπόθεση. Ομως η πραγματικότητα είναι άλλη. Κερδισμένος από τη συνεργασία αυτή είναι ο εφοπλιστής Κωνσταντακόπουλος και οι μέτοχοι (εφοπλιστές και άλλοι επιχειρηματίες) της ΟΛΠ ΑΕ.

Τον περασμένο Γενάρη οπότε ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κίνα και τον πρόεδρο της «COSCO», «έκλεισε» για λογαριασμό του Κωνσταντακόπουλου τη συμφωνία της μεταφοράς των κοντέινερ της κινεζικής εταιρίας με τα πλοία της εταιρίας του Ελληνα εφοπλιστή. Με αποτέλεσμα το πλοίο που ονοματοδοτήθηκε χτες ως «COSCO HELLAS» να αποτελεί το ένα από τα πέντε πλοία που έχει παραγγείλει ο Κωνσταντακόπουλος προκειμένου να τα ναυλώσει η κινεζική εταιρία. Η «COSCO» έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του 25% των μετοχών του ΟΛΠ, ζήτησε να επενδύσει στην πρώτη προβλήτα και να της εκχωρηθούν χερσαίοι χώροι και αποθήκες του Οργανισμού. Επιπλέον κατασκευή και νέων προβλήτων καταπίνοντας ελεύθερους χώρους των γύρω δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ