Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ξεπερνούν κάθε όριο οι εφοπλιστές

Για να μη χάσουν ούτε ευρώ, δρομολογούν τα πλοία τους χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές από τις απανωτές βλάβες

Το «Speedrunner 1», το οποίο ετοιμάζεται να ταξιδέψει με 3 αντί για 4 μηχανές, αφού δεν ολοκληρώθηκε η επισκευή του

Eurokinissi

Το «Speedrunner 1», το οποίο ετοιμάζεται να ταξιδέψει με 3 αντί για 4 μηχανές, αφού δεν ολοκληρώθηκε η επισκευή του
«Μπάχαλο» αναμένεται να επικρατήσει και αυτό το τριήμερο με τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών πλοίων, από τις βλάβες στις μηχανές και άλλα ατυχήματα, που σημαίνει ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό και για τα πληρώματα, αλλά και κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ταχύπλοο πλοίο «SPEEDRUNNER 1», το οποίο επισκευάζεται, επειδή πριν από δύο περίπου βδομάδες παρουσίασε βλάβη σε μία από τις 4 μηχανές του, σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας «Aegean Speed Lines», την Κυριακή θα δρομολογηθεί για να εκτελέσει ένα δρομολόγιο προς Σέριφο - Σίφνο - Φολέγανδρο και επιστροφή στον Πειραιά. Οπως αναφέρει η ίδια η εταιρία, θα διακόψει τις επισκευές και θα ταξιδέψει με τρεις μηχανές, ενώ οι επιβάτες που έχουν «κόψει» εισιτήρια θα έχουν 20% έκπτωση...

Σε ό,τι αφορά τους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αυτό το ταχύπλοο την Κυριακή από Μήλο για Πειραιά θα προωθηθούν με το πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ». Τώρα για αυτούς που έχουν προγραμματίσει να φύγουν με το ταχύπλοο αύριο Σάββατο για Σίφνο, Σέριφο, Μήλο, αναζητείται τρόπος να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τη Σίφνο. Αυτοί για Σέριφο και Μήλο αφού φτάσουν στη Σίφνο θα χρησιμοποιήσουν τις... ανταποκρίσεις άλλων πλοίων για να προωθηθούν στους προορισμούς τους!

Στο μεταξύ χτες δεν εκτελέστηκε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του συμβατικού πλοίου «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», από Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη, προκειμένου να καλύψει το σημερινό δρομολόγιο του «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ», το οποίο αν και ακόμα δεν έχει πάρει έγκριση δρομολογίων από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η πλοιοκτήτρια εταιρία ΝΕΛ φρόντισε για σήμερα να «κόψει» 299 εισιτήρια! Για το ζήτημα έχει κινηθεί σε βάρος του κύριου μετόχου της ΝΕΛ Απ. Βεντούρη η αυτόφωρη διαδικασία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Ναυτικό ατύχημα έγινε χτες το πρωί και από την πλευρά του Ιονίου. Το 37χρονο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΝΤΑΛΙΑΝΑ» του εφοπλιστή Αγούδημου καθώς έπλεε για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από Πρίντεζι Ιταλίας, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή στην περιοχή παλαιών εκβολών του ποταμού Κάλαμα... Το πλοίο αποκολλήθηκε με τη βοήθεια του πληρώματος και μετά από μισή περίπου ώρα κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Δε σημειώθηκε κανένας τραυματισμός στους 194 επιβάτες του. Το απογευματινό του δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα για Ιταλία εκτελέστηκε από το πλοίο «ΟΥΡΑΝΟΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ