Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΑ
Συμβολική κατάληψη στην Καβάλα

Συμβολική κατάληψη των γραφείων της Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίων Κτημάτων στην Καβάλα πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μικροϊδιοκτήτες της Καβάλας, διαμαρτυρόμενοι γιατί με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα «Δημόσια Κτήματα», που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αγνοούνται προκλητικά οι προτάσεις των φορέων της Καβάλας για δωρεάν παραχώρηση των μικρών ιδιοκτησιών στους ασθενείς οικονομικά κατόχους τους. Επίσης δε λαμβάνονται υπόψη τα εισπραχθέντα ως τώρα και για πολλές δεκαετίες χαράτσια.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα μετά από πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Καβάλας της ΔΑΣ Βασίλη Λιόγκα. Οπως τονίζει ο υποψήφιος, το νομοσχέδιο συμψηφίζει τις αποζημιώσεις χρήσης που πληρώνουν οι κάτοχοι επί δεκαετίες, αλλά τους πουλάει τις εκτάσεις στην αντικειμενική τους αξία, χωρίς να διακόψει και το τακτικό χαράτσωμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, γεγονός που φανερώνει την εισπρακτική λογική του κράτους.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για μια περίπου ώρα στο χώρο των γραφείων της «Κτηματικής» και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Νομαρχία. Σε ένα μεγάλο πανό που κρατούσαν έγραφε: «Οχι άλλα χαράτσια - να δοθούν τώρα τα κτήματα». Οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην καταργηθεί, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, η ευνοϊκή ρύθμιση του 2003, όπου το Δημόσιο παραιτούνταν μετά από 30 χρόνια καλόπιστης χρήσης. Ακόμα, ζήτησαν δωρεάν παραχώρηση στους μικροκατόχους και «πάγωμα» των χαρατσιών που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Συμμετείχαν στη συγκέντρωση ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας και αντιπροσωπεία της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ