Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανεξέλεγκτα τοξικά φορτία

Σημαντικές καταγγελίες από τα μέλη της διοίκησης του συνδικάτου επαγγελματιών οδηγών Μακεδονίας - Θράκης ΕΡΜΗΣ

Χωρίς κανέναν έλεγχο μεταφέρονται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης φορτία με τοξικά υλικά και είναι ευτύχημα ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε κανένα ατύχημα. Στην καταγγελία αυτή προέβησαν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χτες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της διοίκησης του συνδικάτου επαγγελματιών οδηγών Μακεδονίας - Θράκης «Ερμής» και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Επαγγελματιών Οδηγών Μεταφοράς, Μιχάλης Παπαδόπουλος. «Στους χώρους του λιμανιού κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα φορτηγά οχήματα, λεωφορεία ΚΤΕΛ, τουριστικά και ξένες εταιρείες μεταφορών ανάμεσα σε αμέριμνους πολίτες. Μετά από κάθε καταγγελία γίνονται κάποιοι "έλεγχοι" για την τιμή των όπλων και μετά συνεχίζεται το χάος», τονίστηκε.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι τα φορτία αυτά που φθάνουν στο λιμάνι δε συνοδεύονται, δε γίνονται έλεγχοι στη διαδρομή, ενώ οι οδηγοί των φορτηγών ενημερώνονται συνήθως την τελευταία στιγμή και δεν είναι πάντα εφοδιασμένοι με την άδεια μεταφοράς τοξικών και επικίνδυνων υλικών. «Τα φορτηγά ξεκινούν από την Ελευσίνα ή τη Χαλκίδα και έχουν προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που έχει άδεια εξαγωγής τοξικών υλικών. Εδώ και τέσσερα χρόνια, παλεύουμε να ενημερώσουμε τους φορείς της πόλης για το ότι κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης», αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

Ο Μιχ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία έχει προσφύγει στην Εισαγγελία με όσα στοιχεία διαθέτει για τις μεταφορές υλικών και τις καθυστερήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κατηγόρησε, επίσης, τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, γιατί παρά τις δεσμεύσεις της δεν προχώρησε στην πρόσληψη χειριστών γερανών και λιμενεργατών. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι οδηγοί κατά την παραλαβή των κοντέινερς. Τέλος, είπε ότι οι επαγγελματίες οδηγοί στις αρχές Σεπτέμβρη προετοιμάζουν απεργιακή κινητοποίηση και 24ωρο αποκλεισμό των εγκαταστάσεων του ΟΛΘ κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με παρέμβασή του στη συνέντευξη σημείωσε ότι όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλο και οξύτερο βαθμό το λιμάνι, αποβλέπουν στην απαξίωσή του, με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή του. Ηδη, πρόσθεσε, από τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε σε Ανώνυμη Εταιρεία το λιμάνι, λειτουργίες του παραδίδονται σε εργολάβους, ενώ παράλληλα προχωρά και η απαξίωση. Ανέφερε ακόμη ότι οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν για τα προβλήματα του λιμανιού και των εργαζομένων του ήταν δημοτικές και νομαρχιακές δυνάμεις, όπως η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η δημοτική Κίνηση «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ