Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα «αβάντα» στους εφοπλιστές

Επιβεβαιώθηκε και πάλι ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, μετά την ακύρωση της σημερινής κινητοποίησης στο πλοίο «Δημητρούλα»

Επιβεβαιώνοντας το ρόλο του υπηρέτη των συμφερόντων των εφοπλιστών, που παίζει για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΠΝΟ κι ενώ προχτές είχε αποφασιστεί να ακινητοποιηθεί σήμερα συμβολικά το πλοίο «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» και στη συνέχεια και άλλα πλοία, για τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας που εργάζονται οι ναυτεργάτες και τα εντατικά δρομολόγια, χτες η Εκτελεστική της Επιτροπή, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Μάλιστα, ενώ νωρίτερα εκπρόσωποί της είχαν πραγματοποιήσει συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και στη συνέχεια στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής εκτίμησαν ότι οι απαντήσεις του υπουργείου δεν ήταν ικανοποιητικές, με πραξικοπηματικό τρόπο δεν κατέστη δυνατόν να βγει Δελτίο Τύπου που να αναφέρει ότι η πλειοψηφία εκτιμά πως δεν ήταν ικανοποιητικές οι απαντήσεις του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δρομολόγια των πλοίων, παραβιάζεται συστηματικά το πενθήμερο, 8ωρο και το 40ωρο της εργασίας των ναυτεργατών και υπερδιπλασιάζονται οι ώρες δουλιάς με εφτά ημέρες δουλιάς την εβδομάδα.

Ο εφοπλιστής Αγούδημος όμως, οπλισμένος με το θράσος και την ασυδοσία που του παρέχουν οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, όπως και σε όλους τους εφοπλιστές, εκεί που τους χρώσταγε τους ζήτησε και το βόδι και όταν έγινε γνωστή η ακινητοποίηση του πλοίου του «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ», που είχε αποφασιστεί, με επιστολή του στο ΥΕΝ και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά ζήτησε την προστασία της επιχειρηματικής του δράσης από τους αρμόδιους.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Σάββας Τσιμπόγλου πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ τόνισε ότι «οι ναυτεργάτες έχουν καταδικαστεί με αυτή την πλειοψηφία. Το υπουργείο προσυπογράφει και η πλειοψηφία της ΠΝΟ κάνει αβάντα στην ασύδοτη δράση των εφοπλιστών και οι δύο είναι συνυπεύθυνοι για την εντατική εκμετάλλευση των ναυτεργατών, τα εντατικά δρομολόγια και την κατάσταση στη ναυτιλία. Απαιτείται και επιβάλλεται, υπογράμμισε, αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και στο ναυτεργατικό κίνημα και στην πολιτική ζωή και πρέπει να καταδικαστούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και να ενισχυθεί το ταξικό μέτωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ