Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
«Καταδικάστε όσους ευθύνονται για τα προβλήματά σας»

Συνάντηση και συζήτηση του υποψήφιου για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ

Ο Γιώργος Μαυρίκος συζητά με εργαζόμενους στο ΚΑΡΑΒΕΛ.
Ο Γιώργος Μαυρίκος συζητά με εργαζόμενους στο ΚΑΡΑΒΕΛ.
Να κρίνουν αυστηρά στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές με βάση την πείρα τους, και να καταδικάσουν τα κόμματα που ευθύνονται για την αβεβαιότητα, τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ανεργία και τα χαμηλά μεροκάματα, κάλεσε χτες κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Ο Γ. Μαυρίκος, μιλώντας στους εργαζόμενους «έκρουσε το καμπανάκι» για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης που έχουν δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. «Πρέπει να έχετε υπόψη σας», τόνισε, «ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να καταργήσει επαγγέλματα από το χαρακτηρισμό "βαρέα κι ανθυγιεινά". Αυτό είναι σε βάρος όλων των εργαζομένων. Πάνω στα ασφαλιστικά δικαιώματα κανείς δεν μπορεί να εγκληματεί. Κι απ' αυτή την άποψη, στο βαθμό που θα ενισχυθεί ο δικομματισμός, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν στηρίξει τέτοιες πολιτικές για την Κοινωνική Ασφάλιση, για τους μισθούς και τις συντάξεις, ενισχυμένοι θα βγουν οι αντίπαλοι των εργαζομένων».

Στη συνέχεια, επισήμανε, όσο πιο ενισχυμένη βγει η ΝΑΣ τόσο θα ενισχύεται η δύναμη της αντίστασης, η «γραμμή αμύνης» των λαϊκών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων. Αντίθετα, αν την επομένη των εκλογών έχουν αυξηθεί τα ποσοστά του δικομματισμού όλοι αυτοί που ασκούν πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων, θα «τρίβουν τα χέρια τους».

«Σκεφτείτε σοβαρά, κρίνετε αυστηρά»

Με την προκήρυξη της ΝΑΣ στο χέρι.
Με την προκήρυξη της ΝΑΣ στο χέρι.
«Εσείς ξέρετε», είπε ο Γ. Μαυρίκος. «Τους έχετε ψηφίσει και τους έχετε ξαναψηφίσει πολλές φορές. Σας έχουν γελάσει, σας έχουν εξαπατήσει. Ποιοι αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης; Ποιοι έχουν σήμερα τον κατώτερο μισθό 620 ευρώ μεικτά; Ποιοι έχουν οδηγήσει με τις πολιτικές τους στην ανεργία, τους 600.000 ανέργους; Ποιοι είναι αυτοί που για τα παιδιά μας επιφυλάσσουν ένα μέλλον αβέβαιο; Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα δημόσια Πανεπιστήμια, που μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε ανώνυμες εταιρείες; Αυτούς θα πάτε να ψηφίσετε;»

Καυτηριάζοντας τη λογική που πλασάρουν οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων περί «τοπικών εκλογών χωρίς πολιτικό χαρακτήρα» είπε ότι προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στο «τοπικό», για να μην κρίνουν κόμματα και πολιτικές. «Θέλουν να σας οδηγήσουν να πάτε να ψηφίσετε με κριτήριο αν ο δρόμος έξω από το σπίτι σας είναι καθαρός και αν η πλατεία της γειτονιάς έχει φώτα. Εχει κι αυτό την αξία του. Αλλά στην οικογένεια που είναι οι μισοί άνεργοι, που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της, κριτήριο ψήφου δεν είναι ποιοι με τις πολιτικές τους δημιουργούν αυτά τα προβλήματα;» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σημείωσε: «Σας καλούμε να σκεφτείτε σοβαρά και να κρίνετε αυστηρά. Είστε εργαζόμενοι, έχετε εμπειρία από την ίδια σας τη ζωή. Από την ίδια σας την πείρα, από τις ίδιες σας τις αγωνίες, από τα βάσανα που έχετε σαν οικογένειες λαϊκές και καθημερινά προσπαθείτε να τα φέρετε βόλτα. Με βάση αυτά να κρίνετε και να ενισχύσετε τη ΝΑΣ. Δεσμευόμαστε ότι θα παλεύουμε στην πρώτη γραμμή για όλα αυτά τα ζητήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ