Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
Παρέμβαση για την... «ενίσχυση της απασχόλησης»

Αγωνιστικό κάλεσμα προς τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, να διεκδικήσουν μαχητικά μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα τα αιτήματά τους

Εμπαιγμό και πρόκληση για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους και τους μισθωτούς εργαζόμενους συνιστούν οι θέσεις που δημοσιοποίησε η ηγετική ομάδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για την «ενίσχυση της απασχόλησης».

Αυτό καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» (υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ), με την επισήμανση ότι οι θέσεις αυτές κινούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, δηλαδή της ακόμα μεγαλύτερης αύξησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Οπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ, που υποστηρίζεται από τις παρατάξεις της ευρωυποταγής:

  • Θεωρεί ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε σημαντικά να θέσει σε εφαρμογή τα άρθρα 1 και 2 του επαίσχυντου νόμου 3227/2004 (ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ), τα οποία στην ουσία καταργούν το δικαίωμα των νέων για μόνιμη - σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
  • Συμφωνεί με την πρόταση του υπουργού Απασχόλησης για την ίδρυση Ταμείου Αλληλεγγύης, υποβαθμίζοντας έτσι τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Προτείνει δηλαδή ένα Ταμείο διαχείρισης της εξαθλίωσης και της φτώχειας, που η χρηματοδότησή του να μην επιβαρύνει τους μεγαλοεργοδότες, γιατί όπως επισημαίνει, το μη μισθολογικό κόστος (έξοδα ασφάλισης, επιδομάτων, πρόνοιας κ.ά.) είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ και χρειάζεται να μελετηθεί η παραπέρα μείωσή του!
  • Συμφωνεί με την προτεινόμενη από την κυβέρνηση σύσταση ομάδας εργασίας για τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης. Δηλαδή συμφωνεί με τη συνέχιση της κατασπατάλησης - μέσω των ιδιωτικών ΚΕΚ - τεράστιων ποσών που είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Συμφωνεί με άλλα λόγια στον εκμαυλισμό και στην εξαγορά των συνειδήσεων και στα προγράμματα μιας χρήσης, χωρίς αντίκρισμα.
  • Ουσιαστικά νομιμοποιεί την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και την ανασφάλιστη εργασία και στους μισθωτούς και στους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, προτείνοντας: α) Να μπορούν οι εργαζόμενοι να παραμένουν στην εργασία τους και μετά τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου για πλήρη σύνταξη, χωρίς να καταβάλλουν εισφορές. β) Να δίνεται δυνατότητα στους νέους που παρακολουθούν (συμμετέχουν) τα προγράμματα «Stage», να εξαγοράζουν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές για το χρόνο που εργάστηκαν ανασφάλιστοι!

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» καλεί τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να διεκδικήσουν αγωνιστικά: Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 30 χρόνια (διαδοχική), συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και 50 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα ανθυγιεινά, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, μόνιμη και σταθερή εργασία και ικανοποίηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, επίδομα ανεργίας 1.050 ευρώ για όσο διαρκεί η ανεργία, κατάργηση των προγραμμάτων μιας χρήσης - η επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση να είναι μόνιμη και συνεχής μέσα από ένα Δημόσιο Σύστημα Εκπαίδευσης κ.ά.

«Αυτή είναι η μόνη απάντηση στις μεθοδεύσεις του μεγάλου κεφαλαίου, των κομμάτων και των παρατάξεων που το υπηρετούν», τονίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» και καταλήγει: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Με πρωτοπόρες τις αγωνιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις της ΔΗΚΕΒΕ στο χώρο των ΕΒΕ, του ΠΑΜΕ στο χώρο των εργαζομένων και της ΠΑΣΥ στους αγρότες, σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε πόλη και περιοχή, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό παλλαϊκό ανάχωμα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν σε βάρος μας. Να δώσουμε ισχυρό πλήγμα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο στις δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, που είναι στηρίγματα αυτής της πολιτικής. Να τις αποδυναμώσουμε στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ενισχύοντας τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, που την επόμενη των εκλογών θα είναι συμπαραστάτες στους αγώνες που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ