Κυριακή 20 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Πρωτάθλημα οικονομικών συμφερόντων

Ο Χανς Μπάκε με το νέο απόκτημα του ΠΑΟ Αργεντινό Ρομέρο

Eurokinissi

Ο Χανς Μπάκε με το νέο απόκτημα του ΠΑΟ Αργεντινό Ρομέρο
Αλλο ένα... δύσμοιρο επαγγελματικό πρωτάθλημα ξεκίνησε χτες. «Αλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», λέει η σοφή παροιμία, και έτσι τα «αφεντικά» που διοικούν το λαοφιλέστερο των αθλημάτων άλλαξαν.... κοστούμι. Από ΕΠΑΕ ονομάστηκαν, παρακαλώ, Σούπερ Λίγκα, και τώρα, με τις ευλογίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα μπορούν να «κόβουν και να ράβουν» στα μέτρα των συμφερόντων τους το άθλημα, με αποτέλεσμα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, κύτταρο του αθλητισμού, να μπαίνει σε πλήρες τέλμα.

Ας δούμε όμως στα αγωνιστικά την παρουσίαση των φετινών «μονομάχων» της Λίγκας με αλφαβητική σειρά:

ΑΕΚ

Η βασική επιδίωξη της μετά Σάντος εποχής στην Ενωση ήταν να αποκτηθεί ένας προπονητής - παιδαγωγός. Στο πρόσωπο του Ισπανού Λορέντσο Φερέρ ο Ντέμης Νικολαΐδης δηλώνει ότι βρήκε τον κόουτς που θα οδηγήσει την ομάδα σε τίτλους. Το δέλεαρ της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αναμφίβολα στις προσδοκίες όλων, αφού το πρώτο παιχνίδι στο Εδιμβούργο με τη Χαρτς και το θετικό 1-2 δίνουν στην Ενωση έναν άλλο αέρα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ μέχρι στιγμής έχει επενδύσει σε νέους παίκτες (Χετεμάι, Παουτάσο, Τόζερ και το διεθνή Παναγιώτη Λαγό από τον Ηρακλή). Εχασε όμως τον αρχηγό της Κώστα Κατσουράνη, που πήγε στην Μπενφίκα, καθώς και τους Σοάρες, Μάλπμπασα, Κόντη, Τσάνκο, Βιενγκλίνσκι.

ΑΙΓΑΛΕΩ

Το κυριότερο όνομα που ήρθε στο «Σίτι» είναι ο Χοβανενσιάν, δανεικός από τον Ολυμπιακό. Από τη άλλη έχασε σημαντικές μονάδες, όπως ο πορτιέρο Σιντιμπέ. Ο Γιώργος Χατζάρας θα κινηθεί στα ίδια περσινά επίπεδα, με κύριο στοιχείο την καλή φυσική κατάσταση της ομάδας. Η πρώτη οκτάδα είναι ο στόχος.

ΑΡΗΣ

Ριζικές αλλαγές είχαμε στους «κιτρινόμαυρους» που επανήλθαν στην κατηγορία. Ηρθαν πολλοί νέοι παίκτες και προπονητής (Γκιγιέρμο Ογιος) και μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι θετικό, όπως έδειξαν και τα φιλικά προετοιμασίας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Σάντος έφυγε, ο Φερέρ ήρθε στην ΑΕΚ

Eurokinissi

Ο Σάντος έφυγε, ο Φερέρ ήρθε στην ΑΕΚ
Ποιοτικές μεταγραφές έκανε η ομάδα του Περιστερίου, αφού πήρε έτοιμους παίκτες (Λαζανά, Κουτσοσπύρο, Λουτσιάνο, Κρ. Ολιβέιρα). Η έξοδος στο ΟΥΕΦΑ έχει ανοίξει την... όρεξη και ο Γιώργος Παράσχος έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος ότι και φέτος το «αστέρι» θα βγει στα σαλόνια της Ευρώπης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ο Ζαπρόπουλος με τον Κακλαμάνο ξεχωρίζουν από αυτούς που ήρθαν, όμως η απουσία του Ογκουνσότο μάλλον θα είναι αισθητή. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Νίκος Καραγεωργίου, που πρώτο μέλημά του είναι να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Δημήτρης Μαυρογεννίδης από τον Ολυμπιακό ήταν ό,τι καλύτερο για τον «Γηραιό», που όμως έχασε τον Λαγό. Ο Σάββας Κωφίδης θα είναι και φέτος στον πάγκο και με τη σοβαρότητά του θα στείλει μάλλον και πάλι ψηλά την ομάδα.

ΙΩΝΙΚΟΣ

Πάντα αγοράζει και πουλάει... χωρίς μέτρο και ό,τι βγει. Τα ίδια και φέτος. Ο Σάκης Τσιώλης θα προσπαθήσει να μοντάρει την ομάδα. Αναμφισβήτητα δύσκολο το έργο του και οι Νικαιώτες θα παλέψουν για να κρατηθούν.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Αποδυναμωμένη δείχνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού έχασε πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως τους Παππά, Κλέιτον. Η χρονιά αναμένεται δύσκολη για το συγκρότημα του Μάκη Κατσαβάκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολλές μεταγραφές για την ομάδα του νησιού των Φαιάκων. Ξεχωρίζει αυτή του έμπειρου Γιώργου Ζαχαρόπουλου. Στην ουσία είναι μια νέα ομάδα, που καλείται ο Μπάμπης Τεννές να την κρατήσει στην κατηγορία.

ΛΑΡΙΣΑ

Πήρε δυο πολύτιμους παίκτες (Βάλλα και Κλέιτον) όμως δεν μπόρεσε να περάσει μέσω Ιντερτότο στο ΟΥΕΦΑ. Πάντως ο Γιώργος Δώνης τονίζει πως η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη.

ΞΑΝΘΗ

Ηγέτης του Ολυμπιακού και φέτος ο Ριβάλντο

Eurokinissi

Ηγέτης του Ολυμπιακού και φέτος ο Ριβάλντο
Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη του Ζήση Βρύζα ήταν το γεγονός για τους Θρακιώτες, όπως και η απόκτηση του Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Η ομάδα κατά τ' άλλα είναι περίπου ίδια με την περσινή και ο Γιάννης Μαντζουράκης δε θα δυσκολευτεί λογικά στο μοντάρισμα και σε μια θέση (παραδοσιακά) μέσα στην εξάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ των πρωταθλητών. Ηρθαν οι Ζεβλάκοφ, Μπούτινα, Νε, Ντομί, Μπόρχα, Ουαντού, Ζούλιο Σέζαρ, ενώ επέτρεψε και ο Παππάς. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά για την ομάδα του Σόλιντ, που όμως δε θα έχει στο κέντρο τον Γιάγια Τουρέ. Φυσικά η πρωτιά είναι και φέτος ο στόχος, όπως και η καλή πορεία στο Τσάμπιον Λιγκ.

ΟΦΗ

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε η μεταγραφική σεζόν για τους Κρητικούς. Το σημαντικότερο γεγονός ήταν η απομάκρυνση του Νίκου Μαχλά, κάτι που ξεσήκωσε τους φίλους της ομάδας. Προπονητής νέος, ο Γερμανός Ράινερ Μάουερ, όμως για τους Ηρακλειώτες η χρονιά θα είναι εξίσου δύσκολη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Χανς Μπάκε, που αντικατέστησε τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού» είναι ως τώρα η πιο ηχηρή μεταγραφή. Ηρθαν οι Αντονσον, Ρομέρο, Βίκτορ, που έδειξαν ότι είναι παίκτες - εργαλεία και ασφαλώς οι «πράσινοι» δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να πάρουν και πάλι τα πρωτεία.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Με νέα διοίκηση και προπονητή (Ενβαν Λίνεν) οι «κυανέρυθροι» ψάχνουν για μια καλή χρονιά φέτος. Αρκετό το πάρε - δώσε, όχι όμως με παίκτες «ονόματα». Ο χρόνος θα δείξει...

ΠΑΟΚ

Το... δράμα του δεν έχει τελειωμό. Οχι μόνο δεν έχει πάρει ούτε έναν παίκτη, αλλά κινδύνευσε να χάσει ακόμη και τον Σαλπιγγίδη μετά τους Ουντέζε, Φουστίνι, Εγκωμίτη, Μαλαδένη, Καρυπίδη, Χριστοδουλόπουλο. Η «πληγή» Γούμενου δε λέει να κλείσει και ο «δικέφαλος» είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος...


Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ