Κυριακή 20 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Εντυπωσίασε ο Χαλκιάς στην Καβάλα

* Ο Πολωνός Μούρτζια στο ατομικό και η Αγγλία στο ομαδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα «Λύσεις Σκακιστικών Προβλημάτων»

Σε πρώτο πλάνο -δεξιά - ο Δημήτρης Αλεξάκης ΟΜ και πρώην πρωταθλητής Πειραιά. Ενας από τους νεότερους στυλοβάτες του Πειραϊκού Ομίλου Σκακιστών
Σε πρώτο πλάνο -δεξιά - ο Δημήτρης Αλεξάκης ΟΜ και πρώην πρωταθλητής Πειραιά. Ενας από τους νεότερους στυλοβάτες του Πειραϊκού Ομίλου Σκακιστών
Αγωνιστικό και με πολλές εκπλήξεις το φετινό Διεθνές τουρνουά της Καβάλας, του οποίου τα κύρια χαρακτηριστικά -ειδικά κατά την έναρξη- ήταν νίκες Ελλήνων νεαρών επί ισχυρών ξένων αντιπάλων.

Η περισσότερο αξιόλογη επιτυχία ήταν αυτή της 19χρονης Φωτεινής Παμπάλου που νίκησε την πριν δύο χρόνια παγκόσμια πρωταθλήτρια Γυναικών Στεφάνοβα (Βουλγ. WGM 2520)! Ακολούθησαν δύο σπουδαίες νίκες του Αλέκου Γρηγοριάδη επί του Γεωργιανού GM Ταμάς Γκελασβίλι και του Ελληνα ΙΜΝ Καπνίση, καθώς επίσης η νίκη του νεαρού Αγγελου Σανδαλάκη επί του ισχυρού ΙΜ Κώστα Μουτούση!

Σε μεγάλη αγωνιστική φόρμα βρέθηκε στο 15ο Ανοικτό Τουρνουά της Καβάλας ο έμπειρος Ελληνας GM Στέλιος Χαλκιάς (2551) από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μετά τις νίκες του στον 7ο και τον 8ο γύρο επί των Σάριτς (Κροατία 2475) και Εντ. Ροζεντάλνς (Λιθουανία 2605), διεκδικούσε, μαζί με τον Μολδαβό Ντιμ. Σβετούσκιν (2569 και 6,5 βαθμούς) την πρώτη θέση, ενώ ήδη είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του 16ου Ανοικτού Πρωταθλήματος Ελλάδας που ήταν ενσωματωμένο με το Διεθνές της Καβάλας.

* Στην Ολλανδία (Βαγκενίγκεν) έγινε εφέτος το 30ό παγκόσμιο πρωτάθλημα «Λύσεις Σκακιστικών Προβλημάτων», με τη συμμετοχή 90 ισχυρών και νικητή τον Πολωνό Μούρτζια με 76,5 πόντους. Δεύτερος ο Φινλανδός Παβιλένεν με 75,75 και τρίτος ο γνωστός GM Δρ Ναν με 73 πόντους. Στο ομαδικό επικράτησε και κατέκτησε τον τίτλο η ομάδα της Αγγλίας με τους Ναν, Μέστελ και Μακ Ναμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ